FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Michael Berger a PEFC új főtitkára

Michael Berger (Fotó: PEFC)

2022. június 1-től az elnökség döntése alapján Michael Berger a PEFC új főtitkára és egyben ügyvezető igazgatója.

“Michael elkötelezett és érzékeny vezetője lesz a PEFC szövetségnek” – mondta Eduardo Rojas Briales, a PEFC elnöke. “Csapatközpontú, emberközpontú vezetési stílusával, az együttműködésre és az innovációra való összpontosításával, valamint figyelemre méltó szakértelmével és technikai tudásával biztosak vagyunk benne, hogy ő fogja vezetni a PEFC-t fejlődésének következő szakaszában.”

Dr. Berger kiválasztására nyílt és intenzív folyamatot követően került sor, amelyet külső toborzó cég irányított. Berger 2011 óta dolgozik a PEFC-nél, legutóbb megbízott főtitkárként/ügyvezető igazgatóként.

Michael több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a környezet- és minőségirányítás, a fenntartható ellátási láncok fejlesztése és az irányítási rendszerek terén. Közgazdasági tanulmányait és erdészeti doktori fokozatát követően különböző ágazatokban dolgozott vezetési tanácsadóként, majd műszaki szakértőként dolgozott akkreditációs szervezeteknél és egy vezető németországi fenntarthatósági tanácsadó cégnél. Michael emellett a Müncheni Műszaki Egyetem Weihenstephanban működő Erdészeti és Fenntartható Erőforrás-gazdálkodási Iskolájában a vállalati társadalmi felelősségvállalás témakörében is oktatott.

“Megtisztelő és lenyűgöző számomra a PEFC igazgatótanácsának és tagjainknak belém vetett bizalma” – nyilatkozta Michael Berger. “Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a tagszervezetek munkatársaival világszerte, a PEFC International kiváló csapatával és minden más érdekelt féllel, aki csatlakozni kíván hozzánk a PEFC útján.”

“Az erdőkkel szemben támasztott követelmények még soha nem voltak ilyen magasak. A faanyag iránti igény növekszik, de az erdők egyben az éghajlatváltozás mérséklésének kritikus bajnokai és a biológiai sokféleség gazdái is. Meg kell felelnünk és túl kell szárnyalnunk a társadalom változó elvárásait az erdőkkel szemben.”

“Megerősítjük kapacitásunkat és együttműködésünket a tagokkal és partnerekkel, hogy jobban demonstrálhassuk a hiteles tanúsítás erdőkre, emberekre és helyi gazdaságokra gyakorolt pozitív hatását. Innovatív szolgáltatóként közösen fogunk érdemi hatást elérni az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé vezető úton.”

Forrás: PEFC (2022-06-01)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A Soproni Egyetem hazánkból egyedüliként a Nemzetközi Zöld Talár Díj döntősei között!

Következő cikk

Állami vagyongazdálkodási stratégiáért felelős miniszteri biztos



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések