FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC Ausztria díjosztása

PEFC Verleihung auf der Kaiser Franz Josef Höhe am Großglockner Foto: Franz Neumayr 2.6.2022

Mely osztrák cégek és személyiségek tesznek különösen jót az erdőnek? A PEFC Austria az ország legmagasabb hegyén, a Großglockneren adta meg a választ, ahol öt kategóriában adta át a 2021-es PEFC Fenntarthatósági Díjat.

A PEFC nemzetközi elnöke, Eduardo Rojas Briales és Maja Drča uniós képviselő csatlakozott a légies magasságban tartott ünnepséghez. “Igazi öröm volt csatlakozni osztrák kollégáinkhoz ezen a különleges helyszínen, a Großglockner lábánál, és találkozni azokkal a személyiségekkel, akik különböző akciók révén valódi változást hoznak az erdők és az emberek számára Ausztriában és azon túl” – mondta Eduardo Rojas Briales.

PEFC Verleihung auf der Kaiser Franz Josef Höhe am GroßglocknerFoto: Franz Neumayr 2.6.2022

A nyertesek

“Az egyik díjazottnak köszönhetően ünnepelhetjük a fenntarthatóságot a 2369 méter magasan fekvő Großglockner-hegyen” – magyarázta Dr. Kurt Ramskogler, a PEFC Austria elnöke, amikor bejelentette, hogy a Großglockner-Hochalpenstraßen-AG (GROHAG) lett a “Promóció” kategória győztese. A vállalat 2021 óta évente 1,5 millió reklámanyag előállításához használ PEFC tanúsítvánnyal rendelkező papírt. “A GROHAG-csoport számára, amely öt üdülőhelyet kezel évi 2,5 millió vendéggel, a fenntarthatóság kiemelt prioritás. A PEFC tanúsítvánnyal rendelkező reklámanyagok és épületek használata segít nekünk abban, hogy fenntarthatóan cselekedjünk a védett területek közepette” – mondta Dr. Johannes Hörl, a GROHAG vezérigazgatója.

A “CoC – Chain of Custody” kategória díjazottja a BENE GmbH bútorgyártó, amely az erdőtől a termékig tartó átlátható értéklánc mellett kötelezte el magát. A BENE-nek köszönhetően a PEFC-címke még az osztrák parlamentben is megtalálható lesz, miután a vállalat PEFC-tanúsított bútorokat fog beszerelni.

Az “Erdő” kategória győztese Viktoria Hutter. Erdőtulajdonosként ő a faipari lánc elején áll. Viktoria az erdőgazdálkodás országos bajnoka, és saját PEFC tanúsítvánnyal rendelkező erdőgazdaságát vezeti. Bárhol is dolgozik, szívét-lelkét beleadja, akár az aktív és fenntartható erdőgazdálkodásban, akár az első alsó-ausztriai erdőkirálynőként, akár a waldsetzen.jetzt erdőtelepítési projekt kezdeményezőjeként.

A személyiségdíjat Simone Schmiedtbauer kapta. Az Európai Parlament tagjaként uniós szinten képviseli az osztrák erdészet érdekeit, és több mint tizenkét hektár erdővel gazdálkodik. “A PEFC számunkra magától értetődő, mert ez egy minőségi pecsét. Ahol a PEFC van, ott a fenntartható családi erdőgazdálkodás van” – magyarázta.

A “ZÖFU” (tanúsított osztrák erdészeti vállalkozások) kategóriában a PEFC Ausztria a Holz KLADE-t választotta győztesnek. A karintiai családi vállalkozás a kiváló képzést és technikai felszereltséget a munkatársak munka-magánélet egyensúlyával kombinálja – értékelve a fenntarthatóság szociális aspektusát.

szerk: Tóth János, forrás: PEFC

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

Következő cikk

NFK EF adatszolgáltatási díjai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések