FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő – kapcsolódás a természettel

Idén szeptemberben az “Szarvasbika” fotó került reflektorfénybe. Andrei Lazar, a 2021-es PEFC fotópályázatunk második helyezettje elmondja, hogyan született ez a varázslatos felvétel, és miért különleges hely számára az erdő.

Hogyan viszonyul az erdőkhöz, mind szakmailag, mind személyesen?

Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember elszakadt a természettől, amely egy olyan hely, ahová tartozunk. Számomra az erdő egy olyan hely, ahol könnyen újra kapcsolatba tudok lépni a természettel.
Hogyan inspirálta az erdő a győztes fotó elkészítésére?

A fotómat egy ligeterdőben készítettem, ahol sok szarvas van. A képen szereplő egy nőstény szarvassal futkározott körbe-körbe, mivel párzási időszakban volt. Észrevett engem, és néhány pillanatig kíváncsian nézett rám, majd folytatta a rohanást.

Elmélyültem a pillanatban, és megpróbáltam még jobban hangsúlyozni azokat az érzéseket, amelyeket akkor éreztem, amikor megláttam ezt a gyönyörű állatot.

Mit gondol arról a munkáról, amelyet egy olyan szervezet, mint a PEFC végez az erdők gondozása érdekében?

Úgy gondolom, hogy ilyen szervezetekre van szükség az erdészeti ágazatban, ha a jövőben fenntartható módon akarunk fellépni az erdeink védelme érdekében.

szerk/ford: Tóth János, forrás: PEFC 09-06

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hűsítő ligetek program

Következő cikk

Tanúsított Faanyag Legjobb Felhasználása Díj



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések