FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

300 zöld civil találkozott Csongrádon

Idén a WWF Magyarország szervezésében Csongrádon került sor a 31. Zöld Civil Országos Találkozóra június 24-26. között. A két és fél napos elvonulás keretében közel 300-an vettek részt zöld szakmai programokon és előadásokon, természetvédelmi témájú kerekasztal-beszélgetéseken, hasznos képzéseken, mozgalmas és interaktív élményprogramokon és még sok más, a természet- és környezetvédelem köré épülő eseményen.

A megnyitót követően az idei Zöld OT első plenáris ülésén Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatójának részvételével szakpolitikai, pénzügyi és üzleti szakértők beszélgettek a hazai környezet- és klímavédelem következő négy évéről, a második ülésen pedig ismert és a médiához kötődő személyek fejtették ki, hogy hogyan segítheti az ismertség a zöld ügyet. De szakértők plenáris ülés keretében vitatták meg a klímaalkalmazkodás, vízvisszatartás és fenntartható tájhasználat lehetőségeit is a Tisza mentén. Rendhagyó módon az egyik plenáris ülést „élő könyvtár” jelleggel tartották meg a szervezők, ahol különböző, a zöld civilek munkáját is érintő szakértőkkel lehetett kis csoportokban, 15 perces körökben beszélgetni.

Az idei Zöld OT megszervezését az Agrárminisztérium támogatta, a rendezvény partnereként pedig a MagNet Bank „Zöld pénzügyek – zöld impact – zöld brandek”, avagy a felelős, fenntartható pénzpiaci működés megközelítései és utánkövetése, mérése címmel szervezett panelbeszélgetést, melynek keretében meghívott szakértőikkel körbejárták többek között azt, hogy hogyan tudnak a bankok felelősen működni és pénzügyi megoldásokat kínálni a minél pozitívabb környezeti hatás és a fenntarthatóság érdekében. Szóba került a versenyszférában és a közigazgatásban dolgozó döntéshozók szerepe, és hogy vajon lehet-e mégis valami pozitív hatása a greenwashing jelenségnek?

A Zöld OT szekcióülései során olyan témák kerültek terítékre, mint az erdei óvodák és iskolák fontossága, az ember és a vadvilág közötti kölcsönhatások, a növényvédőszer-használat csökkentése, hazánk természetvédelmi szempontból legértékesebb erdei, az európai zöld városok vagy a természet alapú innovációk. Az idei találkozón újdonságként olyan élményprogramok és kapacitásfejlesztő képzések közül is választhattak a résztvevők, mint például erdőfürdőzés az aranyszigeti holtágnál, a Káva Kulturális Műhely Vakfolt című környezeti nevelési, résztvevő színházi előadásán való részvétel, a stresszkezelés és a kiégés megelőzése vagy a fotózás és aktivizmus témáját boncolgató képzések.

Az esték se maradtak program nélkül: péntek este a résztvevők Litkai Gergely humorista zöld stand-up előadását hallgathatták meg, vasárnap pedig élő koncerteken szórakozhattak a civilek.

forrás: WWF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 135., 2022/29.

Következő cikk

Szükséges átgondolni a magyar erdők kezelését



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések