FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője

Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője az ország legkeletibb vidékén, a Zempléni térségben található Vinnai-tó mellett. A japánok ősi gyógymódja, a ma már világszerte elismert erdőfürdő jótékony hatása a testre és a lélekre tudományosan is bizonyított.

A Kassa Megye által támogatott projekt a vidéken a zöldturizmust kívánja bővíteni: amellett, hogy az egészségre rendkívül jótékony hatással bír, fejleszti az ember jó kapcsolatát a természettel, a természet közeliségre, a fenntarthatóságra nevel.

Az újonnan kialakított erdőfürdőben legfeljebb 20 fős csoportokat fogadnak, hogy a vendégek számára minél személyesebbé tegyék az élményt. A látogatók ezáltal lehetőséget kapnak, hogy befelé forduljanak, önmagukra és a környezetükre részleteire figyelve megtapasztalják az erdő gyógyító erejét. Az erdőben két terápiás ösvényt alakítottak ki. Vinnában ezenkívül a gyógynövények felhasználásáról is sokat tanulhatnak az erdőjárók.

Kassa megye idegenforgalmi kampányaiban idén a szülőföld, illetve a korábban kevésbé ismert, érintetlen természet és épített örökség felfedezésére buzdítja a kirándulókat.

Forrás: SokszínűVidék

Előző cikk

Új szakaszba lépett a Mintaházpark

Következő cikk

Hasznos faépítmények Kapolcs környékén - Hello WoodStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések