FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 134., 2022/28.

A Tápiósági Rétesfesztiválon jártunk… / Új perspektíva – a Somoshegyi-kilátó / Kastély körút – a tatai Esterházy-kastély / Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdei kilátók / Szemétszedési akció a Verga Zrt. közreműködésével / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér / Vadvilág – Nyári forróság a Bakony vidékén

A Tápiósági Rétesfesztiválon jártunk…

A tápiósági közösségi programok egyik zászlóshajója a helyi szervezésű Rétesfesztivál. A program az elmúlt években egyre növekvő népszerűségre, valamint egy figyelemre méltó „rétes-rekordra” is szert tett.

Új perspektíva – a Somoshegyi-kilátó

Az elmúlt évek eseményei következtében az erdők szerepe igencsak felértékelődött. Sokan vágynak kiszakadni a természetbe és felkeresni a közjóléti szolgáltatások által nyújtott lehetőségeket. A Somoshegyi kilátó is ezt a rekreációs célt szolgálja, melyről új arcát mutatja a Balaton látképe.

Kastély körút – a tatai Esterházy-kastély

Kastély körutazásunk következő állomása hazánk egyik legjelentősebb főnemesi családjának egykori lakhelye. A tatai Öreg-tó partján, a vár szomszédságában álló, késő barokk Esterházy-kastély régi szépségét visszanyerve a grófi család hétköznapjait mutatja be.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdei kilátók

Rengeteg olyan szép hely van az erdőben, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. A különböző magaslati pontokon létesített kilátók a lombkorona-szint fölé emelik a kíváncsi szemlélőt.

Szemétszedési akció a Verga Zrt. közreműködésével

A fenntartható erdőgazdálkodás része az erdők ökoturisztikai, valamint társadalmi funkcióinak megőrzése is, ezért kiemelten fontos, hogy azok tiszták maradjanak. A 21. századi ember talán egyik legnagyobb kihívása, hogy a folyamatosan termelődő hulladékot felelősen kezelje. A Veszprémi Erdőgazdaság példamutató szemétszedési akciót szervezett, melyen az erdőgazdasággal közreműködő, vasúti szállítócég munkatársai is részt vettek.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér

Az erdő a legegészségesebb és legösszetettebb szórakozási, sportolási, tanulási helyszín. Nem véletlen, hogy az erdőgazdaságok igyekeznek eleget tenni a társadalom erdők iránti megnövekedett érdeklődésének.

Vadvilág – Nyári forróság a Bakony vidékén

Noha nem az afrikai szavannán, sokkal inkább a fehérvárcsurgói Bakony-vidéken készültek felvételeink, a látvány közös: összeállításunkban minden szarvas, muflon hátán akad egy ingyen utazó, szó szerint odaröppent jövevény…

A teljes adás (26:00)

– A Tápiósági Rétesfesztiválon jártunk…
– Új perspektíva – a Somoshegyi-kilátó
– Kastély körút – a tatai Esterházy-kastély
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az erdei kilátók
– Szemétszedési akció a Verga Zrt. közreműködésével
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér
– Vadvilág – Nyári forróság a Bakony vidékén

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az európai cellulóz- és papíripar ellenálló képességének és erős teljesítményének háttere

Következő cikk

Őzmentés drónnal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések