FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Helyreállított turistajelzések a Bükkben

Július elején súlyos erdőtűz pusztított a Bükkben, száz évnél idősebb fák is elpusztultak, néhány turistaút viszont mostanra ismét járható.

Nemrégiben arról számoltak be a híradások, hogy 2022. július elsején tűz ütött ki a Bükk-fennsíkon. A lángok közel száz hektáron csaptak fel, az erdei növényzettel együtt több helyen megsérültek, rosszabb esetben megsemmisültek a turistajelzések.

A napokban arról tájékoztattak minket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség munkatársai, hogy Jávorkút, a Kecskeláb-réti pihenőhely és a Lusta-rét területén jelzésfestési munkákat folytattak, így a megsérült vagy megsemmisült jelzések helyreállításra kerültek. A jelzett turistautak ismét biztonságosan járhatók.

A természetjárók nevében ezúton is köszönjük szépen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség munkáját!

Jól látható a tűz pusztításának nyoma – Fotó: Északerdő Zrt. / Facebook

forrás: MTSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Drámai fotók a Szlovéniában pusztító erdőtüzekről

Következő cikk

Erdő égett Dunaújváros külterületén



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…