FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő égett Dunaújváros külterületén

Harminckét hektáron oltották a lángokat a helyi, a paksi és a sárbogárdi tűzoltók Dunaújváros külterületén.

2022.07.24. 22:50
A tűzoltók az egész területen megszüntették a lángokat Dunaújvárosban, ahol harminckét hektáron pusztított a tűz a város iparterületi, külső részén. Délután az erdős rész és a száraz aljnövényzet égett az érintett területen. A dunaújvárosi hivatásos és a létesítményi tűzoltók mellett a paksi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat, azonban a sötétedés miatt abbahagyták. A területet a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók őrzik a munkálatok folytatásáig.


2022.07.24. 21:14
Harminc-harmincöt hektárra becsülik a tűzoltók a Dunaújváros iparterületi, külső részén leégett terület nagyságát. A terület egyes részein már utómunkálatokat végeznek, más részeken azonban kisebb lánggal égést tapasztalnak, itt még oltják a tüzet az egységek. Amint arról korábban hírt adtunk, az erdős rész és a száraz aljnövényzet égett az érintett területen. A dunaújvárosi hivatásos és a létesítményi tűzoltók mellett Paksról és Sárbogárdról érkezett segítség, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a munkálatokat.


2022.07.24. 19:21
A tűzoltók több vízsugárral körülhatárolták a tüzet Dunaújvárosban, ahol az erdős rész és a száraz aljnövényzet égett a város iparterületi, külső részén. A dunaújvárosi hivatásos és a létesítményi tűzoltók mellett Paksról és Sárbogárdról érkezett segítség, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a munkálatokat. Az egységek jelenleg négy vízsugárral dolgoznak.


2022.07.24. 16:02
A tűzoltók két felállítási helyről oltják a lángokat.
Mintegy három hektár már leégett abból az erdős részből, amely Dunaújváros iparterületi, külső részén gyulladt ki. A tűz a száraz aljnövényzetet is elérte a nádas területen. A városból a hivatásos és a létesítményi tűzoltók mellett Paksról és Sárbogárdról is érkezett segítség, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre tart. Az egységek két felállítási helyről kezdték oltani a lángokat.


Pár nappal ezelőtt sajnos már volt egy tűzeset Dunaújvárosban:
Erdő ég Dunaújvárosban

2022.07.13. 09:02
Nagy területre terjed ki a tűz. Kigyulladt egy erdő és az aljnövényzete Dunaújvárosban, a Papírgyári út és a Siklói utca közötti területen. Elszáradt tuskók is égnek. Mintegy nyolc-tíz hektárra terjednek ki a lángok, amelyeket a dunaújvárosi hivatásos és létesítményi tűzoltók oltanak. A helyszínre érkezett egy vízszállító Sárbogárdról, és elindult oda a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A munkálatokat nehezíti, hogy az érintett területen szakadékok vannak.

forrás: katasztrófavédelem 2022-07-24, 2022-07-13

Előző cikk

Helyreállított turistajelzések a Bükkben

Következő cikk

Fogyasztói árak növekedése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések