FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek megelőzése

A Tanulmányi Erdőgazdaság által kezelt erdőterületeken tűzpászták marásával és kaszálással igyekeznek megelőzni az erdőtüzeket. A nem védett területeken kollégáink az utak mentén géppel tűzpásztákat marnak a talajfelszínre, így egy 1,5-2 méter széles földdel borítót sáv keletkezik, amely meggátolja egy esetleges útmenti tűz kialakulását és terjedését.

Ahol a terület védettsége miatt a talajt nem szabad bolygatni ott kaszálással kontrolláljuk az éghető növényzetet, így megelőzve egy esetleges tűz kialakulását, gyors terjedését.

Sajnos országszerte jelentős tűzkárokról hallhatunk a híradásokban, amelyek a nagy szárazságban és hőségben könnyen kialakulhatnak. Sajnos ezek a tüzek legtöbbször emberi gondatlanságból keletkeznek.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. arra kéri a térségben lakókat, hogy vigyázzanak környezetükre, például ne dobjanak el égő cigarettát és fokozottan figyeljenek a tűzgyújtási tilalom betartására!

forrás: TAEG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tilos a tűzifaexport

Következő cikk

Kastamonu újabb forgácslapgyára



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések