FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészek a Mecsekért – pécsi tűzoltás

A Mecsekerdő munkatársa az elsők között riasztotta a tűzoltókat a Pécs-Patacsi erdőrészlet közvetlen szomszédságában keletkezett tűzhöz, amelynek oltásába több terepjáróval azonnal bekapcsolódott az Árpádtetői Erdészet 15 szakembere, akik a katasztrófavédelemmel együtt több mint hat órán át küzdöttek a lángokkal.

Erdészeink nélkülözhetetlen terepi ismeretükkel, mobil térinformatikai erdészeti rendszerükkel segítették a katasztrófavédelmi vezetési pont irányítási, munkaszervezési tevékenységét. A faállomány-térképek alapján segítettek a legveszélyesebbnek számító fenyves erdőrészletek azonosításában, a veszélyeztetett vezetékek, egyéb infrastruktúra megjelölésében. A helyszínre siető drónos kollégánk a kialakult tűzfészkek behatárolásában és a tűz terjedési irányának gyors megállapításában nyújtott felbecsülhetetlen segítséget a tűzoltóknak.

A tűzön sikerült úrrá lenni, de sajnos öt hektár fiatal erdő is a lángok martalékává vált. Együttérzünk azokkal, akiknek ebben a tűzben bármilyen kára keletkezett. Erdészként nehéz megélni, hogy az éveken át gondozott, nevelt erdőfelújítás néhány óra alatt elpusztul. A következő időszakban mindent megteszünk azért, hogy ezt a súlyosan károsodott erdőt helyreállítsuk.

A mai napon történtek ismét felhívják a figyelmet arra, hogy ebben az aszályos, száraz időszakban a tűzgyújtási tilalmat mindenkinek szigorúan be kell tartania, hogy lakhelyünket és erdeinket ne veszélyeztessük.

A Mecsekerdő Zrt. ezúton is megköszöni a Katasztrófavédelem tűzoltó munkatársainak lelkiismeretes, áldozatos munkáját, amely megakadályozta, hogy még nagyobb katasztrófával kelljen szembenéznünk.

Erdész elődeink több száz éven keresztül nevelték a környék erdőit. Ezzel az elhivatottsággal dolgozunk mi is a Mecsek erdeiért!

FATÁJ kiegészítés:
Ezen a linken a rendőrség másfél perces drónvideója látható (facebook watch) a tűzesetről

A tűzeset okozója vállalja a következményeket
“Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól.
A mai napon balesetet okoztam.
Akaratom ellenére történt mindez.
Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül.
Teljes felelősséget vállalok a történtekért.
Büntetőjogi és polgárijogi értelemben is.
Nem szándékosan okoztam katasztrófát.

Véletlen baleset történt,amit már nem tudtam megfékezni.”

forrás: Mecsekerdő Zrt. 08-18

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdő- és bozóttűz Pécs mellett

Következő cikk

Erdőjárás tiltását fontolgatják



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések