FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fapalota épül Attila emlékére

Elkezdődött a Béke utca végén a fapalota építése, amellyel annak állítanak emléket, hogy Attila hun király uralkodói székhelye az 5. század közepén Zsadányban lehetett Dudás Árpád polgármester kutatásai szerint.

A helyszíntől nem messze látható egy óriási tábla, amelyen az a felirat szerepel, hogy aki a faluba, az Attila király fővárosába tér be.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy a turizmus fejlesztését célzó beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 116 millió forintot nyert el az önkormányzat, és a munkálatok várhatóan jövő év elején fejeződnek be.

A támogatásból egy gerendaházat építenek. Abban helyet kap egy 95 négyzetméteres rendezvény- és kiállítótér, egy kézműves foglalkozásoknak is kiváló otthont adó 27 négyzetméteres helyiség, illetve több kiszolgáló helyiség. A fapalotában interaktív módon osztanak majd meg információkat a hunokkal, illetve az Isten ostoraként emlegetett Attila fejedelemmel kapcsolatban, aki a tervek szerint egy viaszbábun is megjelenik. A településvezető elmondta: a fapalota egyszerre egy autóbusznyi látogatót tud majd fogadni.

forrás: BEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tervezett szintű marad a Békés megyei fakitermelés

Következő cikk

20 éves a novai ADA bútorgyár



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések