FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nagy Ipoly-takarítás

Augusztus 11-13. között került sor immár második alkalommal önkormányzatok, civil szervezetek és több száz önkéntes részvételével a Nagy Ipoly-takarítás akcióra, mely felvidéki és magyarországi összefogással zajlott a folyó 170 kilométernyi szakaszán, 50 települést felölelve.

Az akcióban részt vevő települések és önkéntesek száma jelentősen megemelkedett a tavalyi számokhoz képest. Idén már nem csak a vízből, de a partok mentén is gyűjtötték a résztvevők a hulladékot. Az alacsony vízállás következtében olyan helyeket is sikerült mentesíteni, melyeket az elmúlt évben víz borított. A takarítás során, mely nem csupán a környezet megtisztítását, de a környezettudatosság növelését is célozta, mintegy ötven köbméter hulladékot gyűjtöttek össze.

Az előző évhez képest jelentősen csökkent a műanyag palackok aránya, melyhez nyilván hozzájárul a szlovák oldalon januárban bevezetett betétdíj rendszer is.

forrás: felvidék.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

FEFPEB - becsüljük meg a munkaerőt!

Következő cikk

Az ország legjobb fakitermelői Bábolnán fognak megküzdeni



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések