FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vienna Design Week 2022

Az idei bécsi dizájfesztivál – 2022. szeptember 16-25. – kiemelt helyszíne a Mariahilfer Straße. Az ismerősnek hitt városrészben a figyelem most a helyi identitásra, a közös terekre és az anonim bevásárló- és turisztikai infrastruktúrák közötti kapcsolatra irányul.

Az új metróvonal építése, a Naschmarkt és bolhapiacának hevesen vitatott tervei, valamint a tégla- és bolthelyiségek egész spektrumát érintő forradalom csak néhány olyan izgalmas téma, melyet a design eszközeivel is meg lehet fogalmazni. Itt lép képbe a VIENNA DESIGN WEEK, amely a kerületet a nemzetközi design színpadává is teszi.

A VIENNA DESIGN WEEK ismét a jól bevált “City Work” formátumban kerül megrendezésre. A szociális tervezés területének és a “Csere – megosztás – cselekvés” témájának szentelt projektek hangsúlyokat és erős impulzusokat adnak.

Közeledik a legendás VIENNA DESIGN WEEK, amely minden évben vonzza a design rajongóit, és egy egész héten át tartó izgalmas programmal, és még messze azon túl is hullámokat vet. Ennek lényeges része a “City Work” formátum évek óta, és idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a VIENNA DESIGN WEEK, amely 2022. szeptember 16. és 25. között az osztrák fővárost dizájnfényben fürdeti, a Mariahilfer fókusznegyedből kiindulva, az Erste Bank MehrWERT szponzorációs programjának támogatásával és a bécsi Caritas-szal együttműködve.

A nyílt felhívás a társadalmi tervezés területének és a “Csere – megosztás – cselekvés” témakörének szentelt: A helyi szolgáltatók és a lakosok közötti értelmes csere feltárása”, és az innovatív és szociálisan gondolkodó, tervező-alkotó csoportoknak és egyéneknek szól. 2022-ben a fesztiválformátum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy olyan projekteket támogasson, amelyek a társadalmi együttélés társadalmi kérdéseivel foglalkoznak a Mariahilfer fókuszban lévő kerületben, és így cselekvési lehetőségeket mutatnak be arra vonatkozóan, hogy a kerület lakosainak és vállalkozásainak hálózatba szerveződése révén hogyan lehet a meglévő struktúrákat és lehetőségeket kihasználni annak érdekében, hogy a közvetlen környezet számára hozzáadott értéket teremtsenek.

Részletes program a fesztivál honlapján.

szerk: Tóth János, forrás: FABUNIO, WohnInsider

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kiállítás: Art deco Budapest

Következő cikk

Budapest Design Week 2022



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések