FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ahol a fák születnek

Ahol a fák születnek – ezzel a címmel nyílt meg a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola galériájának idei első kiállítása. A tanulók és az intézménybe betérők a Zalaerdő Zrt-nek köszönhetően a fafajok jellegzetességeit ismerhetik meg a tárlattal.

Az erdész elsősorban gondozza, kezeli az erdőt, fát is kivág, de csak akkor, amikor már elég idős ahhoz, hogy fel lehessen használni, hiszen fontos az emberek számára – ez a gondolat fémjelzi a fotókban bővelkedő kiállítást. A témaválasztás illeszkedik az iskola nevelési céljaihoz. – Az idei tanévben sem marad kiállítás nélkül a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola galériája. Örökös Ökoiskola révén hasonló tematikájú kiállításokat szervezünk. Jelenleg a Zalaerdő Zrt. kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, illetve az ide látogatók – mondta el Kustor Zsófia Ágnes, a palini iskola igazgatója.

Az erdőgazdaság részéről Csányi Anita erdőmérnök nyitotta meg a kiállítást, tőle a diákok sok mindent megtudhattak az erdészek munkájáról. –  Az erdőtörvényben minden szabályozva van. Nagyon pontosan le van írva, ha egy állományt levágnak, akkor két éven belül oda vagy makkot kell vetni, vagy pedig csemetét kell ültetni. Ezért is hívják erdőfelújításnak, mert mindig fel kell újítani. Én a Zalaerdő Zrt-nél dolgozom. Ha leegyszerűsítjük, a Zalaerdő Zrt. Zala megye állami erdeit kezeli. És nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az erdőtörvényt maradéktalanul betartsa – fogalmazott Csányi Anita, a Zalaerdő Zrt. erdőmérnöke. A kiállított fotókon egészen friss és fiatal csemeték láthatók, valamint egy-egy fafajta jellegzetessége is megtekinthető. A tárlat egész szeptemberben látogatható az oktatási intézményben.

forrás: KanizsaTV 09-12

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Budapesten jobban fáj a fák kivágása, mint vidéken

Következő cikk

Tűzifa-csalók és energiaválság



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…