FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Aktivisták makkot gyűjtenek

Csak az engedélyezett helyeken lehet felszedni az egészséges makkokat Forrás: Shutterstock

Makkgyűjtésre buzdítja a békéscsabaiakat a Hatvanezer Fa Egyesület.

Ulbert Zoltán elnök elmondta hírportálunknak, hogy a várostól megkapták a gyűjtési engedélyeket bizonyos területekre, így csak ezeken a helyeken szabad felszedni az egészséges, hibátlan makkokat. Hangsúlyozta, az engedélyeket személyesen kell átvenni a Mednyánszky utcai bioboltban, ahol a makkokat is gyűjtik és ahol részletes tájékoztatást kapnak az önkéntesek. 

– A rendkívüli aszály és a nyári hőhullámok miatt a védtelen természet két vállra feküdt, és bár az aktivisták rendszeresen öntöztek, ápolták a fiatal városi fákat, lettek komoly veszteségek; sínylődnek például a tavaly ősszel makkról vetett viharsarki erdők is – tette hozzá, kiemelve, amíg nincs a talajban elegendő víz, sok mindent újra kell kezdeniük, de a harminc hektárnyi erdőt, az általuk kezelt városi, dűlőmenti élőhelyeket továbbra is gyarapítani, védeni fogják. Ehhez kérnek segítséget.

forrás: BEOL 10-04

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Románia: Elfogadta a kormány a 2030-ig szóló országos erdőstratégiát

Következő cikk

Skócia neves fűrészüzeme bezár



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések