FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Favágók Napja – Lumberjack Day

A Monty Python híres énekese a Lumberjack Songot énekelte, és ennek a dalnak az előadása méltó lenne a Lumberjack Dayhez. Ennek az ünnepnek a története a 2000-es évek közepére nyúlik vissza, amikor Marianne Ways és Colleen AF Venable úgy döntöttek, hogy ideje tisztelegni e tiszteletreméltó szakma előtt.

Venable maga is favágóként dolgozott, bár elismerte, hogy a nap eredeti ötlete egy ürügyként született, hogy elmehessenek palacsintát és gofrit enni a barátaikkal.

A favágók napja azonban elterjedt, és ma már sokan ünneplik. Bárki, aki csatlakozni akar, szervezhet egy partit a barátai és a családja számára, ahol az ötlet az, hogy mindenki öltözzön be a közhelyes favágó stílusban, kockás ingben, csizmában, nadrágtartóban és szakállban. További ötleteket találhatsz a hivatalos weboldalon, ahol a favágó szakkifejezésekkel, viccekkel, italokkal és receptekkel is megismerkedhetsz.

#LumberjackDay
#FavágókNapja
#September26th
#SzeptemberHuszonhatodika

szerk/ford: Tóth János, forrás: LumberjackDay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Bútoripar munkaerőpiaci kihívásai

Következő cikk

Falopás - ügyészségi vádemelés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések