FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STS Martin Komarek Emlékverseny

A hétvégén zajlott Parádon a Martin Komarek Emlékverseny, ahol a résztvevők nem csak a tragikusan elhunyt cseh fakitermelőre és sportfavágóra emlékeztek, de új bajnokot is avattak.

Egy páratlanul izgalmas favágó versennyel adózott a magyar STIHL Timbersports közösség a néhány hónapja tragikus hirtelenséggel, munka közben elhunyt cseh fakitermelő és sportfavágó, Martin Komárek előtt. A sportoló tiszteletére szervezett emlékversenyen tizenhárom magyar sportfavágó mérte össze erejét és tudását.

Három kör, hat versenyszám, hihetetlen sportolói teljesítmény

A verseny első fordulójában három számot kellett teljesíteniük a sportfavágóknak: az álló és fekvő rönkhasítást, vagyis a Standing Block Chopot, illetve az Underhand Chopot, valamint a motorfűrészes Stock Saw-t, ahol egy STIHL MS661-essel kellett két teljesen ép korongot levágniuk.

A második fordulóra csupán nyolcan jutottak tovább, ahol kézi fűrészes Single Buck-kal és az úgynevezett Springboard-dal folytatódott a verseny. Ez utóbbinál a sportfavágók egy deszkán állva, két méteres magasságban hasították a fát. Strúbel Bence, a mezőny újonca, egyben legfiatalabb versenyzője élete első felnőtt összecsapásán ebben a rendkívül nehéz számban egy perc alatti eredményt állított be.

A harmadik fordulóban már csak hat versenyző maradt talpon. Az utolsó versenyszámot, a Hot Saw-t, vagyis a több tíz lóerős, épített motorfűrésszel történő korongvágást azonban négyen tudták mindössze tökéletesen végrehajtani, az extrém sport nagy öregjei, így Juhász István, Strúbel József és Bozsó Zoltán mellett az ifjú titán, Strúbel Bence.

Jól sikerült bemutatkozás

A fiatal sportfavágó az egész versenynapon kiemelkedő teljesítményt nyújtott, így végül a fantasztikus hangulatú, kiélezett összecsapásban az ifjúsági bajnok méltán zsebelhette be a legjobbnak járó címet. A második helyen Juhász István végzett, a bronzérmes Bozsó Zoltán lett.

Strúbel Bence a verseny után úgy fogalmazott: fantasztikus érzés volt számára a dobogó legmagasabb fokára felállni, a szeptemberi országos bajnokság elé pedig bizakodóan tekint. Hozzátette, az a feladata, hogy a mostani kisebb hibáit kijavítsa, összességében azonban úgy érzi, hogy jól sikerült élete első felnőtt versenye, amit az eredmény is bizonyít.

A minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkező STIHL Timbersports Országos Bajnokság szeptember 24-én kerül megrendezésre.

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas STIHL Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.
www.stihl.hu / www.stihlnemzedekek.hu / www.fakitermeloverseny.hu

(x) STIHL Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nem látni az épületfától az erdőt

Következő cikk

JESZ 2022. évi kötelező kiegészítő képzése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések