FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Októberben Mömax bútorbolt nyílik Csepelen

Az online értékesítés növekedése mellett a Mömax új áruházak nyitását tervezi: az egyik ilyen új helyszín Csepel, ahol jelenleg raktáruk működik.

A nagytarcsai logisztikai és raktárközpont átadását kihasználva válik lehetővé az egykori Baumax barkácsáruház épületében kialakított csepeli MMXH raktár átalakítása. Ez októberben, 45 új munkahelyet teremtve, ötezer négyzetméteres eladói területű és háromezer négyzetméteres raktárral rendelkező tagként bővíti majd a Mömax áruházláncot – mondta el Simonyi András, az MMXH Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatója egy interjúban. Az általa irányított portfólióba (Mömax, Möbelix, XXXLutz) jelenleg 24 áruház és 1300 munkavállaló tartozik.

A keresletnövekedést kihasználva a MMXH Lakberendezési Kft.-hez tartozó Mömax és Möbelix áruházaink – a két márka esetében nagyjából azonos teljesítményt mutatva – mintegy 50 százalékos pluszban vannak a 2021-es 47 milliárdos forgalomhoz képest. Amiben persze az is szerepet játszik, hogy tavaly tavasszal, az akkori Covid-lezárások miatt az áruházaink egy hónapig zárva voltak. De ez is csak a 30 százalékát magyarázza ennek a plusznak, mert ezen felül is közel 20 százalékos forgalombővülés tapasztalható a magyar piacon. Más kérdés, hogy nagyon sok jel arra utal már, hogy ez a helyzet sokáig és főleg ekkora nagyságrendben abszolút nem tartható fenn, mert az általános áremelkedésekből, az inflációból eredő fogyasztási erőcsökkenés a bútor- és lakberendezési piacot is fékezhetetlenül eléri majd”- tette hozzá Simonyi András egy idén áprilisi interjúban.

forrás: Csepel.info

kapcsolódó FATÁJ cikk:
A magyar gazdaság erősségeit kell tovább építeni (2020-07-13)

A kormány álláspontja az, hogy körültekintő, jól megtervezett, a magyar gazdaság erősségeit építő lépésekkel Magyarország megerősödve kerülhet ki a járvány okozta válságból – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, az osztrák tulajdonú MMXH Lakberendezési Kft.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodás aláírásán.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti technikum kollégiuma zárva marad

Következő cikk

Regeneráció - erdők és a klímakatasztrófa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…