FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Makkgyűjtő akció Orosházán is

Makkgyűjtésre hívja a város apraját és nagyját a Maros-Körös Köze Oktatási és Kulturális Közhasznú Egyesület. A civil szervezet célja a közösség megmozdításával nem más, mint a környezetvédelem ügyének szolgálata, valamint a környezettudatos szemlélet népszerűsítése.

– Sokat hallunk a globális felmelegedésről és a klímaválságról. Ezek valós fenyegetések, a következményekkel pedig már egyre inkább szembesülünk. A huszonnegyedik órában vagyunk, lépnünk kell a gyermekeinkért, a jövő generációjáért. Ezért hívtuk életre makkgyűjtő akciónkat, remélve, sokakat megszólítunk és csatlakoznak hozzánk – fogalmaz Varga Emma. A megmozdulás ötletgazdája és szervezője hozzátette, az összegyűjtött makkokból közösségi erdő lesz, ehhez a területet a város önkormányzata már felajánlotta.

Bordásné Nyíregyházi Mária, az egyesület vezetője hozzáteszi, hosszas szervezőmunka előzte meg az indulást, folyamatosan egyeztettek Orosháza Város Önkormányzatával, szakmai irányítóként pedig a békéscsabai Hatvanezerfa Mozgalom segített hathatósan.

A szervezők óvodai és iskolai csoportokat, civil szervezeteket, magánembereket egyaránt várnak a várhatóan november végéig tartó gyűjtésre. A gyűjtést követő lépés, hogy a közösség magoncokat telepít, ehhez a területet Orosháza Város Önkormányzata biztosítja a László Elek lakótelepen a kutyafuttató mellett.

A gyűjtésben a részvétel regisztrációhoz és engedélyhez kötött.
Regisztrálni a https://forms.gle/ykyjsdBWpt17ksUAA linken lehet.
Bővebb információ az Orosházi Makkgyűjtők Facebook oldalán (www.facebook.com/oroshazimakkgyujtok), illetve keressék a szervezőket e-mailen: oroshazimakkgyujtok@gmail.com.

forrás: OrosCafe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

10 millió Fa Országos Találkozó

Következő cikk

Év Fája - csüngő japánakác



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések