FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 149., 2022/43.

Bepillantás a soponyai Vadgasztronómiai Fesztiválba / Kitárul a bajnai Sándor-Metternich-kastély tárlata / Muzsikál az Erdő Gyula Városerdőn – 1. rész / Gyógynövény percek – Lándzsás útifű / Erdő Ernő bácsi meséi – Gyógynövények / Vadvilág – Szikaszarvasok füttyögése az erdő mélyén

Bepillantás a soponyai Vadgasztronómiai Fesztiválba

Idén 15. alkalommal rendezték meg Soponyán a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, melynek programja a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója. Az esemény tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínált az ideérkező érdeklődőknek.

Kitárul a bajnai Sándor-Metternich-kastély tárlata

A Hild József tervei alapján, klasszicista stílusban átépített, mára kívül-belül megújult bajnai kastély egykor az Ördöglovas, vagyis gróf Sándor Móric és családja otthonául szolgált. „Ez nem ember, ez egy ördög” – mondták róla. Hajmeresztő lovasbravúrjaitól volt hangos Budapest és Bécs egyaránt. A megszépült főépület új, élményalapú, interaktív tárlata modern eszközök segítségével vonja be a látogatót az egykori lakók mindennapjaiba.

Muzsikál az Erdő Gyula Városerdőn – 1. rész

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozata egy egész évet felölelő, több helyszínen átívelő családi kikapcsolódást nyújtó eseményként említhető. Idén a hatodik alkalomhoz érkeztünk, melyet Gyula Városerdőn tartottak meg. Ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a legfiatalabbak megszólítására.

Gyógynövény percek – Lándzsás útifű

Mostani adásunktól kezdve, egy vadonatúj műsorblokkal jelentkezünk. A természeti környezetünkben, valamint a kertjeinkben megtalálható gyógynövényeket fogjuk bemutatni. Helyszínünket, egy ehhez méltó környezet, a gyenesdiási Festetics fűszerkert és Herbárium adja. Elsőként a lándzsás útifű kerül terítékre.

Erdő Ernő bácsi meséi – Gyógynövények

A gyógynövények olyan lágyszárúak, melyekben az ember számára hasznos, gyógyhatású anyagok találhatók. Több ezer gyógynövényről tudunk, melyek együttesen alkotják a „Természet patikáját”.

Vadvilág – Szikaszarvasok füttyögése az erdő mélyén

A gímek  szarvasbőgése után, a dámok barcogását követően október közepe ugyanis a szikaszarvasok párzási  időszaka. A szikaszarvas Európában betelepített jövevény, igazi otthona Vietnám, Korea, Észak- és Délkelet Kína, valamint Japán, ahol több száz éve foglalkoznak e faj szelídítésével és tenyésztésével.

A teljes adás (26:00)

– Bepillantás a soponyai Vadgasztronómiai Fesztiválba
– Kitárul a bajnai Sándor-Metternich-kastély tárlata
– Muzsikál az Erdő Gyula Városerdőn – 1. rész
– Gyógynövény percek – Lándzsás útifű
– Erdő Ernő bácsi meséi – Gyógynövények
– Vadvilág – Szikaszarvasok füttyögése az erdő mélyén

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Az európai parkettafogyasztás 2022 első félévében csökkenésnek indult.

Következő cikk

Makkgyűjtés - Szombathelyi Erdészeti Zrt.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések