FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Muzsikált a Baktai-erdő

Muzsikál az erdő a Szatmár-Nyírségi homokháton – a háromnapos program részeként, Nagykároly és Mezőfény után vasárnap Baktalórántházára, a Baktai-erdőbe várták az érdeklődőket. A NYÍRERDŐ Zrt. első alkalommal csatlakozott az országos programsorozathoz.

Hidas Tibor a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a társaságnál fontosnak tartják, hogy az erdőgazdálkodás mellett   támogassák a helyi közösségek kulturális tevékenységét is, és ez a program is ehhez a stratégiához illeszkedik. Kijelentette: nagyon büszkék rá, hogy ezt a két évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozatot fogadhatják és megoszthatják az érdeklődőkkel.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés alelnöke, a vármegyei értéktár elnökeként arra hívta fel a figyelmet, hogy a Baktai-erdő is része az értéktárnak, a rendezvényen pedig olyan további értékeket vonultatnak fel, mint a Cantemus kórus, vagy a Nyírség Néptáncegyüttes.

Nagy Lajos polgármester emlékeztetett, hogy Baktalórántháza a vármegye mértani középpontjában helyezkedik el. A településvezető örömét fejezte ki, hogy a vármegyében első alkalommal éppen itt rendezik meg a programot.

A rendezvény átível a határokon, összeköti a régiókat, a népeket, hiszen életünk igazán fontos értékei, megoldandó problémái, felelősségünkkel, sorsunkkal együtt közösek – fogalmazott Szabó Lajos. A Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke azt mondta: a Kárpát-medence egy csodálatos élettér, a mi közös életterünk, tele természeti, gazdasági, kulturális, művészeti értékekkel, melyek az életünk alapját jelentik. Ezen értékek megőrzése, átadása a jövő nemzedéknek feladatunk, kötelességünk.

A nap folyamán számtalan érdekes programmal készültek a szervezők. Felléptek a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészei, emlékezetes műsort adott elő a Szabó Dénes karnagy által vezetett Cantemus Gyermekkórus, valamint Boros Misi, Junior Príma díjas zongoraművész. A népzene kedvelőit Pál István Szalonna és bandája szórakoztatta. A nap folyamán erdei élménysétákon lehetett részt venni, a gyerekeket játszóház és erdei iskolai foglalkozás várta, valamint ki lehetett próbálni többek között a fafaragást és a szövést is.

forrás: Nyírerdő Zrt.

Előző cikk

Erdőgazdálkodók és a rendőrség együttműködése

Következő cikk

Hulladékgyűjtés Gyöngyösoroszi-Károlytárón



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések