FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

BISEL – elindult a jelentkezés

A Technológiai és Ipari Minisztérium meghirdette a BISEL – Gumicsizmás természetvédelem program országos versenyt a környezet- és természetvédelem iránt érdeklődő 7-12. évfolyamos diákok számára. A verseny célja, hogy a tanulók megismerjék vízfolyásaink élővilágát és szívükön viseljék annak védelmét.

Az idei verseny témája, hogy mitől válik tisztává a víz és az élőlények, illetve az ember, milyen módon, milyen technikák alkalmazásával tisztítják a vizet. A vízfolyáshoz kötődő szabad szemmel látható gerinctelen élőlények – például szitakötő lárvák, bolharákok, csigák, kagylók – megfigyelésével meghatározható a vízfolyás ökológiai állapota, az élőlények érzékenysége alapján pedig osztályozható a vízminőség. A versenyzők ezt a módszert alkalmazva vizsgálják meg egy vízfolyás ökológiai állapotát, értékelik a vízminőséget, emellett elméleti feladatsor, valamint tervezési és kreatív feladatok is várnak rájuk.

A versenyre 4-6 fős csapatok jelentkezését várjuk felkészítő pedagógusaikkal együtt. A nevezés és az első forduló beküldési határideje 2022. december 15. A felhívás további részletei a https://bisel.hu/verseny oldalon érhetők el és a bisel@tim.gov.hu címen is lehet érdeklődni.

Mindenkinek sikeres versenyzést kívánunk!

forrás: BISEL 10-28

Előző cikk

A legnagyobb hazai magasraktár

Következő cikk

Ne fűtsön frissen vágott fával



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések