FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erőművek Éjszakája Tatabányán

„Nagyon színvonalas gyárlátogatáson vehettünk részt. Az előadó remekül felkészült, nagyon színvonalas előadást tartott a csoportnak. Rendkívül hasznos ismereteket tudhattunk magunkévá.” – Egy visszajelzés azok közül, melyeket az Erőművek Éjszakája program utáni napokban kapott a Tatabánya Erőmű Kft.

„Felkészült szakembergárda, kedves fogadtatás, szakszerű körbevezetés.” Alapos tájékoztatás, profi hozzáállás. Látszott, hogy az erőmű munkatársai szeretik a munkájukat és szívesen látják a vendégeket.” „Precíz lebonyolítás, jól megszervezett program. Sok új információ a működésről.” „A körbevezetés nagyon élményszerű volt; laikusnak is érthető példákkal, magyarázatokkal.” „Nagyon színvonalas gyárlátogatáson vehettünk részt. Az előadó remekül felkészült, nagyon színvonalas előadást tartott a csoportnak. Rendkívül hasznos ismereteket tudhattunk magunkévá.” – Csak néhány visszajelzés azok közül, melyeket az Erőművek Éjszakája program utáni napokban kapott a Tatabánya Erőmű Kft., amely alátámasztja dr. Sámuel Emese ügyvezető igazgató gondolatait: Azt tudtuk, hogy nem csupán felelősségteljes, hanem izgalmas és fontos munkánk is van, de azt nem mertük csak remélni, hogy közel 500 vendég érkezik hozzánk az Erőművek Éjszakáján, október 28-án. Nagyon köszönjük nekik, hiszen láttuk, milyen jól érezték magukat a látogatók. Ez volt a célunk és talán még soha ennyi embert nem értünk el ezzel a rendezvénnyel, ami nagy öröm számunkra.

Az immár hagyománnyá vált rendezvényt megelőzően már a program előtt fogadtak egy 19 fős diákcsoportot, akik a diákönkormányzat szervezésében a Tatabánya város 75. születésnapjához kapcsolódó versenyen vettek részt, melynek díjaként az üzemlátogatást az erőmű ajánlotta fel. Dr. Sámuel Emese kiemelte, hogy társadalmi felelősségvállalási akcióik keretében nagyon fontosnak tartják az iskolások számára szervezett eseményeket, ezért támogatnak olyan rendezvényeket is, amely őket mozgatja meg, illetve céljaikat segíti elő. A külső érdeklődőknek szervezett túra után, este 10-kor egy különleges csoport is indult, melynek 84 tagja volt, mindannyian az erőmű dolgozóinak családtagjai.

Az Erőművek Éjszakája sikeréhez sok más munkatárs mellett a túrát vezető Berki Sebestyén termeléstervezési koordinátor, Hiszékeny Péter gépészeti üzemviteli vezető, Kadarkuti Ferenc villamos üzemviteli vezető, Kovács Zsolt főmérnök, Solt Árpád automatizálási és irányítástechnikai vezető, valamint Urszán Róbert, szállítási és Létesítménygazdálkodási vezető járult hozzá. Segítségükkel „mutatkozott be” többek között az aprítéktér, a gázmotorok sokasága, a kazán- és villamos vezénylő, a kazánház és a gépház, valamint a villamos szabadtér, természetesen az ott történő technológiai folyamatokkal együtt.

A létesítmény 160 méter magas, a tatabányai látképben ikonikus szerepet betöltő vasbeton kéménye az éjjeli meglepetésben is fontos szerepet játszott. Itt került sor ugyanis – szinte szó szerint – az est fénypontjára, ami egy interaktív fény- és hangvetítés volt, ami emlékezetes élményt nyújtott a látogatóknak. A technológiai

különlegesség méltó volt az erőmű ars poetica-jához: egyedisége, illetve újítása okán jól illeszkedett a biomassza vonatkozásában úttörő szerepet játszó céghez. A meglepetésprogram délutántól a kémény belsejében kezdődött, a fényjátékhoz kapcsolódó hangokat 4 hangszóró biztosította, sőt egy teremin nevű hangszer is megszólalt.

A cégvezetés látogatói visszajelzéseiben gyakorlatilag mindenki az kérte, legyenek még ilyen programok, ami egyértelműsíti, hogy az Erőművek Éjszakája a szervezőknek és a látogatóknak is nagy élményt jelentett.

forrás: KEMMA 11-11

Előző cikk

Áder János a klímaváltozásról

Következő cikk

Erdő - rendhagyó környezetismeret óra



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések