FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megemlékezés a makkoshotykai erdész emlékműnél

Makkoshotyka fölött, a Hotyka patak völgyében négy obeliszk őrzi azoknak az emlékét, akik életük meghatározó részét a környékbeli erdőkben, azok szolgálatában dolgozták le. Az első obeliszket 1967-ben Koronky István kezdeményezésére állították fel, ezt újabb emlékművek követték 1985-ben, 2002-ben illetve 2012-ben. Most tízzel bővült az emlékműveken szereplő nevek listája: azon emberekével, akik az elmúlt évtizedben távoztak az élők sorából.

Sándor Zsolt, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sárospataki Erdészeti Igazgatóság vezetője az ünnepségen úgy fogalmazott: munkájuk eredményeképp olyan örökséget köszönhetünk elődeinknek, amelyre méltán lehetünk büszkék. Nemcsak a makkoshotykai erdőkben, hanem az egész Zemplénben kiemelkedő minőségű állományokat lehet találni.

Azon túl, hogy az innen kikerülő faanyag, a zempléni tölgy „messze földön” híres, de az erdő megmaradt élő, természetes, önműködő egységnek, amelyről más tájegységben már csak álmodhatnak. Elődeinknek köszönhetően kimagasló értéket őrizhetünk és kezelhetünk, amelyért tisztelettel tartozunk nekik – jelentette ki Sándor Zsolt.

Az ünnepségen az egykori erdészeti dolgozók családtagjai jelenlétében koszorúzták meg az obeliszkeket.

forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szociális tűzifa - Bőszénfa

Következő cikk

Erdészavatás Szegeden



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…