FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Románia: erdész volt a fatolvaj

Hosszú esztendőkön át lopta a rábízott rengetegből a fát a Kolozs megyei Reketóban szolgálatot teljesítő erdész. A román rendőrség végül lekapcsolta a bűnözőt.

Az energiahordozók árának drasztikus emelkedése miatt egyre szaporodnak a falopási ügyek, miután a rendőrök is fokozottabban figyelnek a jelenségre: most éppen Kolozs megyében sikerült rajtaütni egy fatolvajon, aki jó ideje ipari mértékben űzte tevékenységét.

A rendőrök szerdán Reketó községbe szálltak ki, és húsz helyen tartottak házkutatást. Az ok: a reketói erdőkerület erdésze 2018 óta nem csupán őrizte az erdőt, hanem egy kis mellékes reményében rá is járt a rá bízott fákra.

A rendőrök a házkutatások nyomán 218 köbméternyi faanyagot foglaltak le, összesen 99 928 lej értékben. Emellett 22 motoros fűrészt és két autót is lefoglaltak. Az 52 éves férfit pedig őrizetbe vették törvénytelen fakivágás és falopás alapos gyanúja miatt.

forrás: főtér.ro 11-03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szlovákia tűzifa piaca

Következő cikk

Álmosdra került az ajándék tűzifaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések