FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Román erdész áramlopási ügye

Romániában, Bihar megyében indult eljárás az egyik erdőkerület vezetője ellen.

Az elszabaduló energiaárak mellett nem csoda, ha mindenki igyekszik spórolni a villanyszámlán. Így volt ezzel a Bihar megyei Vaskohsziklás városában működő erdészet vezetője is, csak az általa választott módszer lógott ki egy kicsit a sorból.

Ő ugyanis úgy döntött: akkor spórol a legtöbbet, ha egyenesen ingyen használja az áramot. Ezért aztán kisbékfalvi házát egyszerűen az illetékesek tudta nélkül, törvénytelenül csatlakoztatta rá az elektromos hálózatra. Mindez már nagyjából öt éve történt, aztán a főerdészt most a szomszédai buktatták le.

Feltűnt ugyanis nekik, hogy házának udvarán mindig ugyanabban a pillanatban gyulladnak ki a lámpák, amikor a településen bekapcsolják az esti közvilágítást.

Nem tartott sokáig, amíg összerakták, hogy mi állhat a háttérben, és feljelentették.

A vaskohsziklási rendőrség a belényesi törvényszéki ügyészeivel együtt kedden kopogtatott a főerdész ajtaján, és házkutatást tartottak nála. Az eredmény alapján pedig a jelek szerint kevés kétség maradt bennük, a hivatalos közlés szerint ugyanis áramlopás gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

forrás: főtér.ro 12-07

Előző cikk

Magyar innováció a városi fákért

Következő cikk

ErdőFórum 2022Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Vendel Ferenc [86]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett és felejthetetlen férjem, Vendel Ferenc gyémántdiplomás erdőmérnök az Állami Erdészeti Szolgálat Egri Igazgatóságának…