FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fatolvajt fogtak a román csendőrök

Figyelmeztető lövések leadásával állították meg a hatóságok fatolvajok egy csoportját a Maros megyei Petele község térségében – számolt be hétfőn a marosvásárhelyi csendőrség mobil egysége.

Közleményük szerint a járőreik vasárnap 17 óra körül láncfűrész zaját hallották a település melletti erdőben, és nagy fákat láttak kidőlni. A zaj forrásához közeledve fatolvajokat értek tetten, akik a csendőrök láttán menekülni kezdtek a község irányába. Mivel a felszólítás ellenére a férfiak nem álltak meg, az egyik járőr több figyelmeztető lövést adott le a szolgálati fegyverével. A fatolvajokat így feltartóztatták, egyiküket pedig őrizetbe vették.

A csendőrök a helyszínen 40 és 60 centiméter közötti átmérőjű, kivágott fenyő- és tölgyfákat találtak és foglaltak le, a kár értéke körülbelül 9000 lej. Lefoglalták a fatolvajok erdőben elhagyott láncfűrészeit és járműveit is.

A tettesek ellen törvénytelen fakivágás gyanújával indult vizsgálat.

forrás: Agerpres

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyászhír - Bagdi Károly [71]

Következő cikk

Falopások megelőzése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…