FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Üzletemberek a Klíma Egyezményért

Franciaországban a Polgári Éghajlatváltozási Konvenció által inspirált Business for Climate Convention 2021-es indulása óta már 150 vezetőt hozott össze. A cél az alacsony szén-dioxid-kibocsátású stratégiák felgyorsítása és a vállalkozások konkrét, ambiciózus és igényes javaslatainak megfogalmazása az ökológiai gazdaságra való áttérésre.

2022. október 18-án és 19-én a Francia Faipari Szövetség (FNB) a Convention des Entreprises pour le Climat (Vállalkozások az Éghajlatváltozási Konvencióval) partnerségben szemináriumot szervezett “Cselekvés az erdészeti és faipari vállalatok ökológiai átállásának felgyorsítása érdekében” címmel. A szemináriumon közel 40 erdészeti és faipari vállalkozás munkatársai vettek részt.

A résztvevők a 2 nap alatt gyorsított támogatásban részesültek a kidolgozott tanfolyam modellje alapján. Az első nap során a résztvevők elkészítették az Éghajlatfreskót: az emberi tevékenységek éghajlatra gyakorolt okainak és következményeinek felidézésére szolgáló szükségszerűséget. Ez a freskó felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a saját szintjükön, a saját vállalatukban cselekedjenek.

Ezt követően a regeneratív gazdaságról szóló előadás és a gazdasági modellek átirányításáról szóló munkaértekezletek egy ágazati vállalat példáján keresztül nyújtottak betekintést a lehetséges intézkedésekbe. Ez a szeminárium alkalmat adott arra, hogy a faipari ágazat már most is erős elkötelezettséggel, de még ambiciózusabb célokat szem előtt tartva, a szereplők körében a főbb éghajlati kérdésekkel kapcsolatos tudatosságot állapítsuk meg.

Változtassunk paradigmát, és térjünk át a palliatívról a regeneratívra, hogy elkerüljük a bolygónk határainak túllépését. Léteznek megoldások, és ezekhez az ágazatban működő vállalatok önkéntes elkötelezettségére van szükség, hogy megváltoztassák gazdasági modelljeiket, miközben biztosítják az ágazat tevékenységének fenntarthatóságát, ami elengedhetetlen a megújuló és biomasszaforrásból származó, alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékek előállításához.

szerk/ford: Tóth János, forrás: BatiJournal

Előző cikk

Te vagy a legmenőbb cégvezető?

Következő cikk

WOODRISE - faépítők kongresszusa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések