FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Létszámleépítés a Veluxnál

Elbocsátások kezdődtek a világ vezető ablakgyártója, a dán Velux cégcsoport két magyarországi gyárában, Fertődön és Fertőszentmiklóson. Akit a mintegy 1200 dolgozó közül hivatalosan még nem tájékoztattak az elbocsátásról, de érintett, az néhány napon belül megkapja erről az értesítést.

Ha jól emlékszem 117-en kerültek azok közé, akiktől megválik a társaság – tájékoztatott László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. – Szerencsére jóval kisebb lett az elbocsátottak száma, mint amiről kezdetben hallani lehetett, akkor még 200-300 emberről beszéltek.

Fontos kiemelni azt is, hogy a romló gazdasági helyzet miatt szükségessé vált létszámcsökkentést a Velux úgy hajtotta végre, hogy emberiességből mindenképpen jelesre vizsgázott. Bárcsak több más cég is hasonló módon járna el, de nálunk sajnos ritkán lehet ilyenre példát találni – tette hozzá.

Az ablakgyártó világcég magyarországi üzeme a törvény alapján járó összegen felül még kéthavi végkielégítést fizetett ki az elküldött dolgozóknak, ami plusz juttatás volt. Sőt, elfogadta a szakszervezetnek azt a javaslatát, hogy kapjon mindenki álláskeresési támogatást is, ami ráadásként 250 ezer forintot jelentett azoknak, akiktől megváltak. A továbblépést igyekezett azzal is megkönnyíteni a Velux, hogy felvette a kapcsolatot azokkal a környékbeli cégekkel, amelyeknél dolgozókat keresnek. A listát és a sok egyéb munkaügyi tudnivalót is tartalmazó kiadvány mellé a képességeikről egy tanúsítványt is kaptak az elbocsátottak, hogy a leendő munkaadóval közösen egyszerűbben találjanak rá a megfelelő munkakörre.

forrás: Népszava 12-12

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Laminált padló-trendek 2023

Következő cikk

Faipari vállalkozás női irányítással



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések