FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vezetőváltás a VELUX csoportnál

A VELUX Cégcsoport a nyugdíjba vonulás mellett döntő David Briggs helyére Lars Peterssont nevezi ki vezérigazgatónak. A Hempel burkolóipari vállalat elnök-vezérigazgatói posztját jelenleg betöltő Lars Petersson 2022. november 1-jén csatlakozik a VELUX-hoz. Október végéig Anders Götzsche, a VELUX pénzügyi igazgatója látja el ideiglenesen a vezérigazgatói feladatokat.

Lars Petersson mostanáig az elnök-vezérigazgatói pozíciót töltötte be a Hempelnél, amely egy dániai székhelyű globális burkolóipari vállalat. Petersson korábban felsővezetői pozíciókat töltött be az Inwido svéd ablak- és ajtógyártó vállalatnál, valamint a Tarkett francia padlómanufaktúránál. Lars Peterson 2019 óta tagja a Dovista igazgatótanácsának.

Lars Petersson

„Lars Petersson széleskörű tapasztalatokat és komoly szakmai múltat hoz magával a kapcsolódó iparágak globális gyártóvállalataitól. Vezetése alatt a Hempel sikeresen elindított egy ambiciózus növekedési stratégiát, amely az ügyfelekre összpontosít és elkötelezett a fenntarthatóság terén vállalt vezető szerepet illetően is. Bízom benne, hogy Lars Petersson személyében megtaláltuk a megfelelő embert a VELUX folyamatos fejlesztésének irányítására” – mondja Jørgen Jensen, a VELUX Cégcsoport igazgatótanácsának elnöke.

„Megtiszteltetés és izgalmas feladat számomra, hogy lehetőséget kaptam a VELUX Cégcsoport vezetésére. Két évtizede dolgozom az építőanyag-iparban, és mindig is csodáltam a VELUX-ot erőteljes brandje és az általa képviselt minőség miatt – a vállalat nagyszerű örökséggel rendelkezik, amellyel egy egész iparágat meghatároz, miközben erős társadalmi felelősségvállalási tevékenységet folytat. Alig várom, hogy a VELUX Cégcsoport tagjaként előmozdíthassam a közelmúltban bevezetett stratégiai célok megvalósítását, mint amilyen a vállalat növekedése és a fenntartható üzletvitel új szintre emelése” – mondta Petersson.

Az 53 éves svéd Petersson Koppenhága környékén él feleségével, Annicával, akivel két felnőtt gyermekük van.

David Briggs távozik a VELUX-tól

A VELUX Cégcsoport élén töltött öt év után David Briggs szeptemberben távozik vezérigazgatói posztjáról.

„David közel 30 éves sikeres karriert tudhat maga mögött a VELUX-nál, és ötéves vezérigazgatói tevékenysége alatt a vállalat sikertörténete nemcsak folytatódott, hanem fel is gyorsult. Sajnálom, hogy távozik, de teljes mértékben tiszteletben tartom, hogy több időt szeretne tölteni a szerettei körében” – mondta Jørgen Jensen, a VELUX elnöke.

„Az igazgatótanáccsal és az erős felsővezetői csapattal együtt David egy izgalmas stratégiát dolgozott ki, amelynek célja, hogy a VELUX 2030-ig jelentős növekedést érjen el, és valóban vezető szerepet töltsön be az építőipari ágazatban a fenntarthatóság terén. Továbbra is teljes mértékben elkötelezettek vagyunk ennek a stratégiának az alapjai mellett” – folytatta Jørgen Jensen.

„Életem legnagyobb megtiszteltetése és kiváltsága volt, hogy a VELUX-ot vezethettem, és képviselhettem ezt a nagyszerű vállalatot és minden kiváló kollégámat. 2018 óta olyan eredményeket értünk el, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen messze túlmutatnak azon, amit sokan lehetségesnek tartottak. Ez pedig elsősorban a kollégáim, de a partnereink, beszállítóink és természetesen ügyfeleink elkötelezettségének is köszönhető” – mondta David Briggs vezérigazgató.

„Őszintén hiszem, hogy nagyszerű dolgok várnak még VELUX-ra, ahogy azt a 2021-ben elindított és máris jelentős eredményeket felmutató vállalati stratégiánkban már megalapoztuk. Nehéz elszakadni attól, amit szeretek és amiben annyira hiszek, de úgy érzem, hogy eljött az idő, hogy a családommal legyek. Nincs kétségem afelől, hogy a VELUX a hihetetlenül támogató, hosszú távú részvényeseivel és az erős igazgatótanácsával a háta mögött tovább fog növekedni, és még sok éven át a világ legjobb építőanyag-vállalkozása lesz” – tette hozzá David Briggs.

forrás: VELUX, profitline 09-01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Regeneráció - erdők és a klímakatasztrófa

Következő cikk

Zöldgazdasági szakember képzésStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések