FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőt telepít a Kertváros

Megkezdődött az erdőtelepítés a XVI. kerületben (Forrás: Facebook)

Mintegy tízezer fa ültetése kezdődött meg Budapesten. Az új erdő kialakítása önkormányzati területen, az Íjász utca végén, a Forrásmajori dűlőnél valósul meg. Kovács Péter, XVI. kerület polgármesterének tájékoztatása szerint a főleg kocsányos tölgyekből álló új erdőt – a biológiai sokszínűség jegyében – több szárazságtűrő elegyfaj is színesíti majd.

– Újabb programpontot teljesítünk a Fejlődő Kertváros program IV. vállalásai közül, egy új közjóléti erdő telepítése, tízezer fa ültetése kezdődött meg a napokban – jelentette be Kovács Péter, a Kertváros polgármestere. A fákat a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai ültetik.

Kovács Péter polgármester teljesítette az ígéretét. Forrás: Facebook

„A hozzáértő kezek munkája és a sokéves tapasztalat biztosítja, hogy a most még tarlón álló terület egyszer igazi erdei zajoktól legyen hangos. Ahogyan a szakemberek elmondták, a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai miatt az utóbbi időben jócskán lerövidült mind a tavaszi, mind az őszi ültetési szezon, ezért igencsak igyekeznünk kell kihasználni a rendelkezésünkre álló időt” – írta közösségi oldalán a polgármester. Kovács Péter hozzátette: természetesen számoltak a várható veszteségekkel, amelyek a telepítés során előfordulhatnak, éppen ezért „ráhagyással” készülnek a szakemberek. Az előirányzott elültetendő famennyiség mérsékli majd a homokverés, a szárazság vagy a vadon élő állatok okozta károkat.

Az új erdő az Íjász utca végén, a Forrásmajori dűlőnél található, megközelítőleg kéthektáros önkormányzati területen fekszik majd. A cél az, hogy az új zöldövezet a kerületi lakosok pihenését, aktív kikapcsolódását, a természet megismerését szolgálja. 

A polgármester tájékoztatása szerint a főleg kocsányos tölgyekből álló új erdőt – a biológiai sokszínűség jegyében – több szárazságtűrő elegyfaj is színesíti majd. Ahol kedvezőtlenebbek a talajviszonyok, oda kökény kerül, de az új erdőbe kilátogatók találkozhatnak majd cserrel, mezei szillel, tatárjuharral és sajmeggyel is.

Tízezer fát ültet el a Pilisi Parkerdő Zrt. Forrás: Facebook

forrás: MagyarNemzet

Előző cikk

Árrobbanás a Brandenburgban tartott faárverésen

Következő cikk

Településfásítás - Algyő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések