FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zalaegerszegi fásítási program

Gecse Péter és Balaicz Zoltán a Báthory utcában az új facsemeték mellett Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A város vezetése február közepén a Báthory utcába invitálta a sajtó képviselőit, hogy a helyszínen mutassa be a zalaegerszegi fásítási program jelenlegi helyzetét. Mint ismeretes, a zöld gondolat jegyében 10 000 fa elültetését tűzték célul 2024-ig.

A Báthory utcába ennek jegyében 2022-ben 30 díszalmacsemete került, ezzel az egész utcában megtörtént a nyugati ostorfák cseréje, melyeknek túl nagy volt a lombozata, ami zavarta a közlekedést és a vezetékeket, de költséges a fenntartásuk is, mert évi kétszeri metszést igényelnek, mondta Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.  A program keretében a Páterdombon eddig 3 év alatt 90 fa cseréje valósulhatott meg.

Balaicz Zoltán polgármester a klímavédelmet és természetvédelmet szem előtt tartó hosszú távú városfejlesztési program 18 pontjáról szólva jelezte, az ivóvíz, a szennyvíz, a hulladékgazdálkodás módja, a tömegközlekedés zöldítése (hamarosan érkeznek további elektromos autóbuszok) mind az élhető környezet megőrzését, sőt, fejlesztését szolgálja. A faültetési program e pillanatban 9230 elültetett csemeténél tart, a célul tűzött mennyiség tehát biztosan meglesz.

Gecse Péter kiegészítésül hozzátette, a páterdombiak láthatják, hogy a Baross utcai kutyafuttató, a társasházak belső udvarainak és a játszótereknek a zöldítése is folyamatos, Zalabesenyő és a botfai kastély parkja is megújul. A Radnóti óvodában pedig 80 babér került a beteg tuják helyére. 

forrás: ZAOL

Előző cikk

Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium jön létre

Következő cikk

Közösségi erdőtisztogatás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések