FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés az ikervári iskolában

Fotó: Szendi Péter

Az erdők világnapja alkalmából ültettek fákat az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola diákjai kedden délután az intézmény udvarán. Egy sikeres pályázat nyomán három kislevelű hárs és hat mirtuszlonc díszíti az iskola udvarát.

Az ültetés előtt Bozzay Balázs, a „10 millió Fa Alapítvány” szakértője mérte fel a területet és választotta ki a legalkalmasabb fajokat – tájékoztatta lapunkat Kissné Tarr Judit az iskola igazgatója. A növénytelepítésben aktívan részt vettek a tanulók is. A végzősök az ültetésben, a legkisebbek a gondozásban, öntözésben segédkeztek. Az Örökös Ökoiskola címmel rendelkező intézmény a sport szeretete és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezetvédelem elkötelezett híve is.

– Reméljük, hogy a néhány évnyi gondoskodást a fák meghálálják, és hűsítő ligetet varázsolnak az iskola udvarára- mondta el Farkas Annamária, az iskola ökoiskolai koordinátora. A fenntarthatóságra nevelés az iskola mindennapjainak része, ezzel a kezdeményezéssel is szeretnék a gyerekek figyelmét felhívni a klímaváltozás hatásaira. –

forrás: VAOL

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 170., 2023/12.

Következő cikk

Minősített erdészeti erdei iskola



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések