FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Fája 2023 – nevezheted kedvencedet

Minden évben az európai verseny lezárását követően hirdetjük meg a magyarországi Év Fája versenyt. Idén március 22-én, a Víz Világnapján indult a jelölés, és a Madarak és Fák napjáig, május 10-ig tart.

2023-ban is olyan fák vagy facsoportok nevezését várjuk, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében. Előnyt jelent, ha a jelöltet sokan támogatják, őshonos fajt képvisel, közterületen áll, ha életét vagy életterét veszély fenyegeti. Nem számít azonban a faegyed vagy a facsoport szépsége, mérete vagy életkora.

A korábbi évekhez hasonlóan az http://evfaja.hu/ oldalon keresztül lehet beküldeni a nevezéseket május 10-ig, mellékelve a fa vagy facsoport történetét és képeit.

Bárki jelölhet – családok, iskolai osztályok, civil szervezetek, baráti társaságok vagy munkahelyi közösségek is. Minél többen támogatják a nevezést, annál jobb, hiszen ez bizonyítja, hogy a fa valóban különleges szerepet tölt be a közösség életében!

Jelölök egy fát!

A jelöléseket az ÉV FÁJA weboldalon regisztrálva, az ott található űrlapon, kizárólag online lehet beadni.

Az Év Fája verseny szervezője az Ökotárs Alapítvány.
További információ: Tokodi Nóra (tokodi@okotars.hu)
Az Év Fája a facebookon/ https://www.facebook.com/evfaja
Az Ökotárs Alapítvány az állampolgári önszerveződések támogatásával kíván hozzájárulni egy demokratikus, fenntartható és igazságos társadalom, valamint a nyilvánosság részvételén alapuló intézményrendszer fejlődéséhez.
Az Év Fája vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra. A verseny partnerei az Országos Erdészeti Egyesület, a Kenderkóc webáruház, a Civil Rádió, és Börzsei Bence faápoló.

forrás: ÖkotársAlapítvány

Előző cikk

Biomassza fűtőmű érkezhet Egerbe

Következő cikk

Ők a TOP 25 magyar zöld személyiségek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…