FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Európai Év Fája 2022

12 éve keressük a fákat a legérdekesebb történetekkel. Beérkeztek a 2022-es Európai Év Fája verseny szavazatai. A győztesek: 1 – Dunin tölgye, Lengyelország; 2 – Conxo’s Banquet erdei tölgye, Spanyolország; 3 – A nagy paratölgy, Portugália. A hazánkból nevezett debreceni japán csüngőakácpár a 10. helyen végzett.

a dobogós fák 2022-ben
A versenyről

Az Európai Év Fája verseny a Cseh Köztársaságban nagy hagyományokkal bíró Év Fája verseny folytatásaként indult 2011-ben. A cseh versenyt az Ökotárs Alapítvány cseh testvérszervezete, a Cseh Környezeti Partnerség Alapítvány kezdeményezte, és támogatja a mai napig. Az európai verseny döntőjébe a résztvevő országok győztesei jutnak tovább.

Az Európai Év Fája verseny célja, hogy megmutassa a fák kulturális és természeti értékét, melyet becsülnünk és óvnunk kell. Ebben a versenyben nem a fák szépsége, mérete vagy kora a fontos, hanem a történetük és kapcsolatuk az emberekkel. A versenyben ugyanis olyan fákat keresünk, melyek fontosak a körülöttük élő közösségeknek.

forrás: TreeOfTheYear

Kapcsolódó:
Európai Év Fája 2021 – 8. lett a mélykúti júdásfa (2021-03-22)

Előző cikk

Hiánycikk lett a tűzifa

Következő cikk

Tűzifa vásárlás biztonságosan, csak tiszta forrásból



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések