FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Képek: a világ legmagasabb faépületei

A faépületek egyre magasabbak. A CM (ConstructionManagement) öt tervezett vagy most épült projektet mutat be.

Fotó: Korb & Associates

Az Ascent a világ legmagasabb faépülete

Az amerikai Milwaukee-ban található Ascent nevű 25 emeletes tornyot a Magas Épületek és Városi Élőhelyek Tanácsának nemzetközi szervezete a világ legmagasabb faépületének és a legmagasabb beton-fa hibrid szerkezetének is nevezi. Az épületet a Korb & Associates tervezte.

Balra: a 31-szintes Ontario torony (Fotó: Icon Architects); Jobbra: Rocket&Tigerli Svájcban (Fotó: Schmidt Hammer Lassen)

A torontói tervek 90 m magasságot érik el

Kanadában az Icon Architects bemutatta egy 31 emeletes torony tervét Ontario államban, amely 90 méteres magasságával Észak-Amerika legmagasabb tömörfából készülő építménye lenne.

Winterthur rekordra tör

A dán Schmidt Hammer Lassen stúdió tavaly mutatta be a svájci Winterthurban a Rocket&Tigerli 100 méter magas lakótömb tervét, amely elkészülte után a világ legmagasabb faépülete lenne.

Fotó: Øyvind Holmstad

A norvégiai Mjøstårnet 18 emeletes

A skandináv országok hagyományosan élen járnak a faépítésben. Norvégiában található a Mjøstårnet, a világ második legmagasabb, 18 emeletes és 85,4 méteres faépülete. A Mjøsa-tó partján található.

Fotó: KeilaniemenPortti

Finnország 60 méteres torony építését kezdi meg

A finnországi Espoo-ban megkezdődött az ország legmagasabb faépületének, a Keilaniemen Portti-nak az építése. A Soini & Horto építész és a Ramboll mérnök által tervezett 60 méter magas épületben irodák, konferencia központ, étterem, szauna és tetőterasz kap helyet.

Forrás: constructionmanagement.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Közösen a faépítés könnyítéséért

Következő cikk

A kommandói sikló: erdő- és ipartörténeti emlék




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version