FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kitüntetések a SEFAG Zrt.-nél

A SEFAG Zrt. különös figyelmet fordít a kollégák elismerésére. Ennek megnyilvánulása volt a Somogyi Erdőkért Díj alapítása, melynek elismeréseit rendre az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából adományozza a Társaság.

Történt ez azzal a határozott céllal, hogy azok, akik kiemelkedően magas színvonalú szakmai munkájukkal, rátermettségükkel a somogyi erdőgazdálkodás – ezen keresztül mind a somogyi, mind a hazai erdők értékének, fejlesztésének terén maradandót alkottak, méltó elismerést kapjanak.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kirándulások során szerzett élményekben, a nyugalmat adó erdőrendetegben számos dolgos kéz, felelősen gondolkodó kútfő munkája kamatozik. Hisz a ma erdeit ugyanúgy hozták létre szakember elődök, ahogy a ma szakemberei fektetnek a jövőbe erdész-, vadász-, természetvédő mesterségük által. Tisztelet érte a munkatársaknak!

„Somogyi Erdőkért” aranygyűrű kitüntetésben Kovács Attila, a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészetének kerületvezető erdésze részesült.

Kollégánk édesanyjától és édesapjától életre szóló útravalóul kapja meg a természet szeretetét. Akkoriban a falu határában álló kiserdő ugyan csak 3 sor nyárfából áll, de biológia-földrajz szakos tanár szülei a rendszeres családi kirándulások alkalmával a növényvilág érdekességeivel és az ornitológia alapjaival is megismertetik. Ebből fakadó szilárd elhatározása, miszerint erdész szeretne lenni, a barcsi Erdészeti Szakközépiskola padsorai felé tereli. 1986-ban, az érettségit követően a Somogyi Erdő és Fafeldolgozó Gazdaságnál helyezkedik el. Az Igali Erdészet Kisbárapáti MÁV rakodójára kerül gyakornoki munkakörbe, majd egy esztendő eltelte után beosztott erdésszé lép elő, és Vadé kerületben segíti felettese munkáját. Később az erdészet logisztikai központjának, a Kisbárapáti MÁV rakodónak  vezetésével bízza meg igazgatója. 

Hat évi rakodói szolgálat után, amikor már „a teherautó sofőrökkel álmodik”, munkáltatója teljesíti kérését, és a Toldi erdészkerületbe helyezi át. Itt újult erővel veti bele magát a gyakorlati munkába. 

Lakóhelyének közösségi életében mindig is aktív szerepet vállal. 2001-től a Kisbárapátiért-Somogyért Egyesület alapító tagjaként a hagyományőrzés, és a közösségépítés érdekében tevékenykedik. 2002-től a Kisbárapáti Önkormányzat képviselője, majd 2006-tól egy cikluson keresztül a település alpolgármestere is. 2007-től sportegyesületi elnökként a helyi fiatalok focicsapatának patrónusa.

A 2015-ös év hoz újabb komoly változást szakmai pályafutásában. Az erdészet vezetése az 1.100 ha kiterjedésű tardi kerületbe helyezi át, ahol folytatja elődje példamutató munkáját. 

Munkája elismeréseként Igalban 2005-ben, majd Szántódon 2019-ben a Somogyi Erdőkért elismerő oklevélében részesül.

Kovács Attila kerületvezető erdész alapos, fegyelmezett, komoly gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakember, aki munkáját mindig becsülettel, szorgalommal végzi, a rá bízott feladatokat professzionális szervezéssel és hatékonysággal oldja meg. Kapcsolata feletteseivel nyílt és őszinte, munkájához, munkáltatójához a végsőkig lojális. A természet szépségeire nyitott, az ott megszerzett tapasztalatait a fiatalabb erdész generációkkal is szívesen megosztó példamutató személy.

Jó modora, nyugodt természete, de egyben következetes és határozott fellépése, és szükség esetén a mindennapi munka egyhangúságát feledtető tréfás egyénisége munkahelyi kollektívájának oszlopos tagjává tette.

Oklevél elismerésben részesült kollégáink:

Barcsi Erdészet:             Limberger Nándor (kerületvezető erdész)
Marcali Erdészet:           Málovics Katalin (bérszámfejtő)
Iharosi Erdészet:           Kőszegi Tamás (kerületvezető erdész)
Nagybajomi Erdészet:   Lákovics Róbert (kerületvezető erdész)
Zselici Erdészet:            Pitz Balázs (kerületvezető erdész)
Kaposvári Erdészet:      Szita Bertold (kerületvezető erdész)
Lábodi Vadászerdészet: Várfi András (kerületvezető vadász)
Szántódi Erdészet:        Bana Pál (kerületvezető erdész)
Csurgó Faipari Gyár:     Tímár Zoltánné (bérelszámoló)
SEFAG Zrt. Központ:     Debity József ( műszaki ov. helyettes)

Gratulálunk kollégáinknak, jó egészséget és sikereket kívánunk!

forrás: SEFAG Zrt.

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

Megemlékezés faültetéssel

Következő cikk

Fákat ültetnek Kulcson is



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések