FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti ágazatban dolgozók állami elismeréseket vehettek át

Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i évfordulója, illetve az Erdők Világnapja alkalmából az állami kitüntetéseket és szakmai díjakat július 6-án, a Pesti Vigadóban adta át erdész, illetve az erdészeti ágazatban dolgozó kollégáknak.

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából
Áder János, Magyarország köztársasági elnöke

a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Dr. Fodor Márta az Északerdő Zrt. Igazgatási és Jogi Osztályának vezetője részére, az állami erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó, három évtizedes jogászi tevékenysége elismeréseként.

Vasasné Dr. Fűzi Edit az Északerdő Zrt. jogtanácsosa részére, az állami erdőgazdálkodási érdekvédelem területén végzett kimagasló jogászi munkája elismeréseként.

Dr. Nagy István miniszter úr a Zöld Toll Díjat adományozta

Tóth János a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség főtitkára részére, a FATÁJ-online erdészeti és faipari szaklap szerkesztésében végzett kiemelkedő munkájáért.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta

Dózsa Lajos az Északerdő Zrt. nyugalmazott erdőhasználati műszaki vezetője részére, a Bódvavölgy erdőgazdálkodásában végzett négy évtizedes elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

Dr. S. Nagy László a volt Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium nyugalmazott főmunkatársa részére, a környezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőségek megszervezésének és munkájának irányításáért, életútja elismeréseként.

Tuboly Istvánné a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott csemetekert vezetője részére, a Tolnai Csemetekert érdekében végzett több évtizedes áldozatos munkájáért, életútja elismeréseként. (Később veszi át.)

Varga Béla az Egererdő Zrt. nyugalmazott termelési osztályvezetője részére, a magyar erdők, a természetes folyamatokra alapozott, tartamos erdőgazdálkodás kiterjesztése érdekében végzett áldozatos munkájáért. (Később veszi át.)

Agrárminiszter Úr az  Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Bittner Melinda a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Szentendrei Erdészet érdekében végzett áldozatos munkájáért, a csemetekert minőségi fejlesztéséért.

Fábián Béla a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott közgazdasági és munkaügyi osztályvezetője részére, a belső szabályozás, anyagi ösztönzési rendszer alkalmazása, valamint a munkaügy vezetése terén végzett kiváló munkájáért.

Huiber János a Hubertus Erdészeti Erdei Iskola nyugalmazott vezetője részére, a magyar erdők érdekében végzett lelkiismeretes munkájáért, az erdei iskola megnyitásában és működtetésében játszott szerepéért.

Agrárminiszter Úr az  Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta.

Győri Délia a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott adminisztrátora részére, a szervezet pénzügyi-számviteli rendszerének modern kialakításában, fejlesztésében vállalt aktív szerepéért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Mázi Istvánné a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály igazgatási referense részére, az erdőrendezési és az erdészeti hatósági munkát támogató területen végzett több évtizedes elhivatott ügyviteli tevékenységéért. (Később veszi át.)

Az Erdők Világnapja, március 21-e alkalmából
Dr. Nagy István miniszter úr a Pro Silva Hungariae Díjat adományozta

Duska József a MEGOSZ ügyvezető elnöke részére, a magán erdőgazdálkodás támogatása terén elért több évtizedes példamutató munkásságáért.

Dr. Péterfalvi József Ede a Soproni Egyetem egyetemi docense részére, az erdőfeltárás és az erdészeti útépítés területén végzett több évtizedes magas színvonalú oktató és fejlesztő munkája elismeréseként.

Raszler József a Nemzeti Földügyi Központ, Erdészeti Főosztályának erdőtervezője részére, erdőtervezőként, erdőfelügyelőként és vezetőként kifejtett több évtizedes áldozatos, elhivatott és példamutató tevékenységéért.

Szepesi András az Agrárminisztérium okleveles erdőmérnöke, szakmai főtanácsadója részére, az erdészeti monitoring kialakítás, az erdészeti politika, jogszabályalkotás és nemzetközi szakmai tevékenységéért valamint az üzemeltetés terén végzett több évtizedes munkájáért.

Wisnovszky Károly a Nemzeti Földügyi Központ okleveles erdőmérnöke, elnöki főtanácsadója részére, a magyar erdőrendezés terén végzett tevékenységéért valamint az erdészeti szakigazgatásban betöltött több évtizedes vezetői, szakmai munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter úr a Nadler Herbert Díjat adományozta

Bubán István a Pilisi Parkerdő Zrt. kerületvezető erdésze – vadásza részére, a vadgazdálkodás területén és hivatásos vadászként végzett példamutató munkájáért.

Guzsik Alfréd az Ipoly Erdő Zrt. fővadásza részére,a magyar, különösen a börzsönyi és a cserháti vadgazdálkodás érdekében végzett négy évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai munkájáért.

Nagy István az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetének szakmai tanácsadója részére, a több mint négy évtizedes megyei fővadászi munkájáért valamint a vadászat és a vadgazdálkodás területén végzett kimagasló színvonalú tevékenységéért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Ágoston Gyula az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat erdészeti ágazatvezetője részére, a természetszerű magán erdőgazdálkodás érdekében, az erdőtelepítés terén végzett több évtizedes kimagasló szakmai munkásságáért.

Bárány László a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészet kerületvezető erdésze részére, a négy évtizedes kerületvezető erdészi munkájáért, az alföldi erdők érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Demjén Béla az Északerdő Zrt. Sajóvölgyi Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze részére, az erdőgazdálkodási és a természetvédelmi célok együttes érvényesülése érdekében végzett több mint négy évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Erdősi Gyula a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze részére, a több mint három évtizedes az erdőgazdálkodásban, a Desedai Arborétum és Parkerdő szolgálatában végzett áldozatos, példamutató szakmai munkájáért.

Farkas Pál Gábor az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács ügyvezetője részére, a hazai erdészeti csemetekertek ágazati szakmai képviseletében kifejezett munkájáért, az ágazat nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztéséért, innovatív tevékenységéért.

Ficzere Mónika az Egererdő Zrt. kerületvezető erdésze részére, a Pétervásárai Erdészet területén végzett több évtizedes lelkiismeretes szakmai és közjóléti munkájáért.

Gál Sándor a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, az erdőgazdálkodás terén végzett kiváló munkájáért, közösségépítő tevékenységéért.

Gyenge Álmos a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Soproni Erdészet kerületvezető erdésze részére, a több évtizedes az erdészet és erdőgazdálkodás terén végzett példamutató szakmai és aktív közösségi munkájáért.

Kovács Zoltánné a Bakonyerdő Zrt. gazdasági vezérigazgató helyettese részére, a BEFAG Parkett Kft. alapítása során a gazdasági tevékenységek területén végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.

Lázár Tamás a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészet erdőgondnoka részére, a Hetvehelyi gondnokságban lévő Erdő Háza Ökoközpont létrehozásában, valamint az inváziós növényfajok visszaszorításában végzett munkájáért.

Nagy Károly József az Egererdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője, erdőmérnöke részére, a több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes erdészeti és vadászati szakmai munkájáért.

Pallagi Frigyes László az Északi Agrárszakképzési Centrum, Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója részére, a magyar erdőgazdálkodás terén elért kimagasló szakmai eredményeiért, kiemelkedő szaktanári, szakoktatói tevékenységéért nyugdíjba vonulása alkalmából.

Pintér Ottó a Mecsekerdő Zrt. Központ termelési vezérigazgató-helyettese részére, a társaság termeléssel összefüggő komplex tevékenységének kiemelkedő irányításáért, innovatív vezetői tevékenységéért.

Szabó Péter a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére, a Budakeszi Vadaspark vezetőjeként elért kimagasló, példaértékű eredményeinek elismeréseként.

Varga László a VADEX Mezőföldi Zrt. üzemvezetője részére, a VADEX Mezőföldi Zrt. dolgozójaként és vezetőjeként végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért valamint a magyar vadhús európai sikereinek elérése terén végzett tevékenységéért.

A Föld Napja, április 22-e alkalmából
Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Molnár Miklós a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kerületvezető erdésze részére, a több mint négy évtizedes a Hortobágy térségben lévő erdőkerületekben végzett kiváló kerületvezető erdészi tevékenységéért.

A Környezetvédelmi Világnap, június 5-e alkalmából
Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Répászky Miklós László az MG Erdő Kft. erdésze, ügyvezetője részére, az erdei életközösség védelmében, az erdőterület minőségi megőrzésében, fejlesztésében és a vadgazdálkodásban végzett több évtizedes eredményes munkájáért.

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Birtokba vehették a gyerekek a Garadna Grundot

Következő cikk

Építőipari célú faanyagok ellátásbiztonságaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések