FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fákat ültetnek Kulcson is

Posch János és Fekete György gyakorlottan dolgoznak Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

A klímaváltozás és bolygónk élővilágának rohamos pusztulása ellen amit mindannyian megtehetünk, hogy fákat ültetünk. Mégis sokan nem teszik, hiszen azt gondolhatják, hogy ők csak cseppek lehetnek a tengerben. Viszont a tenger is cseppekből áll. Így gondolják ezt Kulcson egy helyi civil szervezet, a Kulcsi Baráti Kör, azaz a KUBAK tagjai is. Akik március 18-án, szombaton délelőtt fákat ültettek a település katolikus temetőjében.

A temető északi bejáratát díszíti Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A község első civil szervezete 1989-ben alakult meg. Azonban a szervezet alapszabályzatában megfogalmazott célok – Kulcs és közvetlen környéke fejlesztése, a természetes és épített környezetének biztonsága, védelme – már hosszú évtizedekkel ezelőtt is mozgósították azokat, akik ezen célok megvalósítását személyes ügyüknek tekintették. Dr. Jármai Kálmán állatorvos-professzor, feltehetően 1923-ban alapította meg a nyaraló családok lelkes közreműködésével a KUPAC-ot. A mai KUBAK a KUPAC kulturális és szellemi utódjának tekinti magát. 

– A személyi jövedelemadó egy százalékáról minden évben nyilatkozhatunk, hogy mely civil szervezetnek adjuk. A KUBAK ebből a bevételből nyolc vérszilvafát vásárolt. Mivel nálunk kevés fa van a temetőben, ezért ültettük el a fákat pont a temető északi bejáratával egy vonalban. Szintén a temetőbe, de térbútorokat, nevezetesen padokat is vásároltunk – összesen négyet – az előző ilyen jellegű támogatásból, amelyeket szintén ki fogunk helyezni. 

Nagyon köszönjük a közreműködést és a támogatóknak, hogy gondoltak ránk – mondta el az egyesület részéről Oberrecht Tamás elnök és Deák Ibolya titkár. 

forrás: DUOL

Előző cikk

Kitüntetések a SEFAG Zrt.-nél

Következő cikk

1000 fa ültetése a cél



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések