FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti fejlesztések, oktatások

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdészeti szakszemélyzete egy belső képzésen vett részt Lengyel Annafürdőn.

Kezdésként Gőbölös Péter vezérigazgató a Kollégáinak elmondta, hogy három fő tengelyen tervezi a szakmai informatikai rendszerek céges fejlesztésének további irányát és a legmodernebb technológiák egyre nagyobb mértékű bevonását, a már meglévő rendszerek összehangolását. Az első: a szervezeti hatékonyság növelése, a szakmai terepi döntés előkészítésnek az informatikai technológiájának fokozódó erejű fejlesztésével, az adatbázisok összehangolásával; a második: a cég szervezeti struktúrájának (elsősorban az adminisztratív munkafázisok) optimalizált működtetése az informatikai technológiáknak a lehető legnagyobb volumenű bevonásával; a harmadik: a vagyonkezelés és vagyongazdálkodás gyorsabb, átláthatóbb és több ellenőrzési, kontrollponttal történő kialakítása, becsatornázva a különböző ellenőrzési szintekhez. A részvénytársaság eddig sokat dolgozott, költött ezen rendszerek kialakítására és megvásárlására, mindemellett ezen rendszerek cégre szabására és a folyamatos oktatásra. Ez ezután is így fog történni, és mindent megtesz ennek gyorsításának érdekében, mindezt az erdészeti technológiák folyamatos terepi fejlesztése mellett.

Ezt követően Szi Benedek Sándor a Gyulaj Zrt. termelési-, kereskedelmi és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese interaktív előadást tartott a Zrt., a fahasználati ágazatot átfogóan szabályozó, most kiadott, átdolgozott és a jövőbe mutató új szabályzatának speciális, nehezebben átlátható pontjainak a napi alkalmazásáról, komplex összefüggésben az erdészeti hatóság és egyéb állami szervek előírásainak pontos betartásáról, mindennek a belső informatikai támogatásának új céges lehetőségeiről és a kötelező informatikai eszköz és kapcsolódó szakmai programalkalmazásról. Mindezeket életszerű példákkal és már megtörtént napi esetekkel világította meg. A Kollégák részéről a gyakorlatból felvetődött gyakorlati kérdéseire, javaslataira további programfejlesztések és informatikai beállítások is történnek. A vezérigazgató-helyettes többször hangsúlyozta, hogy „aki kimarad, az lemarad”, a szakszemélyzetnek folyamatosan képeznie kell önmagát a témában, amelyhez a részvénytársaság minden technikai erőforrást és elméleti segítséget megad, melyhez a vezérigazgatótól a háttér támogatást megkapta, ennek teljesítése vezérigazgatói elvárás.

Horváth Csaba erdőművelési és fahasználati műszaki vezető egy új, a személyzeti mobiltelefonnal a terepen is működtethető gyakorlati lehetőséget mutatott be. Az erdőfelújítások sikerességének, állapotának szakmai értékelése is lehetséges egy mobil applikációval, amely segíti az erdőművelési szakmai döntések meghozatalát, mindezt folyamatos időbeli nyomon követhetőség megvalósítása mellett. Ezt a technikai lehetőséget ő már a napi gyakorlati szinten hosszabb ideje alkalmazza, így a terepi jó tapasztalataival mutatta be a Zrt. erdészeti szakszemélyzetének, ajánlva és javasolva a Kollégáknak az applikáció napi alkalmazását.

forrás: GYULAJ Zrt.

Előző cikk

KSH: fogyasztói árak +21,5%-on

Következő cikk

Mamutfenyők mérete



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések