FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Víz Világnapja

Március 22-e a víz világnapja Fotós: Pezzetta Umberto

A víz kék bolygónk legelemibb, legfontosabb alkotórésze, természeti kincse. Földünk élőlényei, köztük az ember használja folyamatosan, a víz tart életben mindannyiunkat. Március 22-e a víz világnapja, ám mennyivel jobb lenne, ha minden pillanatban eszünkbe jutna: a környezetvédelem alappillére a tiszta, iható víz, ami rohamos mértékben fogy.

Az ember által megbolygatott ökoszisztéma néha támogató, máskor pusztító, mostanában leginkább kiszámíthatatlan. Míg a bolygó egyes részein szárazság dúl, máshol a viharos és vizes elemekkel harcolunk. Vannak „paradicsomi” helyek, ahol az eső áztatta földek, mezők, erdők virulnak. Képes összeállításunkban éltető kincsünk előtt tisztelgünk: legyen szó a tóba ballagó folyóról, a madarak természetes itatójáról, egy megcsillanó víztócsáról vagy nyaralásunk öröméről. A csoda, amely lehet légnemű, cseppfolyós vagy éppen jéggé fagyasztja a világot.

A ZAOL Víz Világnapjára készített videa videója itt tekinthető meg.

forrás: ZAOL

Előző cikk

Vénic szillel bővült az Időspirál

Következő cikk

Faültetés Keszthelyen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések