FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vénic szillel bővült az Időspirál

A fát Balogh László polgármester (balról) és Varga Attila, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese ültette el Fotós: Gergely Szilárd

A Zalaerdő Zrt.-nél immár évtizedes hagyomány, hogy kora tavasszal elültetnek egy egyedet az év fájának választott fafajból. Kedden a Csónakázó-tónál található, őshonos fákból álló időspirál egy vénic-szillel gyarapodott. A faültetést megelőzően Varga Attila, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese idézte fel, hogy az Év fája mozgalom 1996-ban indult, s a Zalaerdő Zrt. közel tíz éve csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Év fája mozgalom szeretné ráirányítani a figyelmet a különböző őshonos fafajtákra, az idén éppen a vénic-szilre – magyarázta Varga Attila, aki hozzátette: ez a fafajta kifejezetten kedveli a vizes élőhelyeket, így vélhetően a Csónakázó-tó és környéke ideális környezetet biztosít a fának. 

– Sajnos, a szilfák évtizedek óta pusztulnak, a klímaváltozás és az újonnan megjelent kártevők komoly károkat okoztak a hazai állományban.

Az ültetésen részt vett Balogh László polgármester is, aki köszönetet mondott a Zalaerdőnek, majd a fákról az élet szimbólumaként beszélt. A kis szilfát Varga Attila és Balogh László közösen ültette el, míg a Piarista-iskola diákjai verseket szavaltak és énekeltek. 

forrás: ZAOL

Előző cikk

Pilisi Parkerdő városierdő-fejlesztési programja

Következő cikk

Víz VilágnapjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések