FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FATE Közgyűlés 2022

A Faipari Tudományos Egyesület (FATE) 2022. december 05-én tartotta közgyűlését, Sopronban. Az Egyesületi tevékenységet érintő napirendi pontok után átadásra kerültek a FATE által alapított díjak Prof. Dr. Boronkai László, Forró Máté, Prof. Dr. Németh Róbert, Dr. Tóth Sándor László és Wilheim Gábor részére. Kormos Ernő és Prof. Dr. Magoss Endre a díjaikat nem tudták személyesen átvenni.

Az ülést Prof. Dr. Németh Róbert, a FATE elnöke nyitotta meg, köszöntötte a jelenlévőket, majd megállapította a Közgyűlés határozatképességét. Dr. Báder Mátyás, a FATE titkára bemutatta a FATE új honlapját a Közgyűlésnek:

www.fatud.hu

Pontról pontra áttekintették a honlap fontosabb részeit, a kész és a fejlesztés alatt álló menüket egyaránt. Prof. Dr. Németh Róbert beszámolt továbbá a jubileumi 10. Lombosfa Konferencia (10th Hardwood Conference) eredményeiről, melyet személyes megjelenéssel bonyolított le a Soproni Egyetem, a Wood K Plus (Ausztria), a brünni Mendel Egyetem és a Faipari Tudományos Egyesület (FATE). A konferencia számos kutatót és doktoranduszt vonzott a világból: 3 kontinensről, 17 országból összesen 110 regisztrált résztvevővel, és természetesen a Soproni Egyetemről sok további érdeklődővel. Az előadásokhoz és poszterekhez kapcsolódó cikkekből konferencia-kiadvány készült, amely digitális formában jelent meg angol nyelven és a FATE honlapján is elérhető. Az ülésen az Elnökség által kijelölt logók közül a Közgyűlés hosszas megbeszélés után az alábbi új logót fogadta el a FATE számára:


FATE logo 2023

A Faipari Tudományos Egyesület az elmúlt két évben nem adományozott díjakat a COVID vírushelyzetre való tekintettel. Az idei évben azonban minden adott volt a hagyomány folytatásához. A 2022.09.05-i Elnökségi ülésen hét személyt talált díjazásra érdemesnek az Elnökség, akik köszönettel fogadták az elismeréseket: egy-egy díjat és a hozzájuk tartozó okleveleket. Közülük Prof. Dr. Magoss Endre munkaügyi elfoglaltságai miatt nem tudott megjelenni a közgyűlésen és átvenni a Lugosi Armand díjat, ő a későbbiekben kapja meg a FATE elnökétől. Kormos Ernő nagy örömmel fogadta a felajánlott FATE Örökös tag címet, sajnos egészségügyi okokból nem tudott megjelenni, neki postai úton juttatjuk el a kitüntetését. A közgyűlésen Dr. Báder Mátyás felolvasta a megjelent díjazottak rövid életrajzát, majd a FATE elnöke és elnökhelyettese minden kitüntetettnek átadta a névre szóló díjakat és okleveleket. A hét díjazott életrajzát terjedelmi okokból A Faipari Tudományos Egyesület kitüntetettjei 2022 című cikkben közöljük.

Wilheim Gábor a Faipar fejlesztéséért emlékérmet kapta a faiparban végzett innovatív tevékenységégéért, magas minőségű termékek előállításáért és emberközpontú munkájáért, valamint társadalmi tevékenységeiért:

2022 Beszámoló 01. ábra Wilheim

Prof. Dr. Boronkai László gyémántdiplomás faipari mérnök Fáy Mihály életmű díjban részesült a faipar számos területén elért elévülhetetlen érdemeiért, kiemelkedő szakmai-tudományos munkásságáért:

2022 Beszámoló 03. ábra Boronkai

Dr. Tóth Sándor László kiváló szakírói munkásságáért kapta a Lugosi Armand díjat, többek között a három részesre bővült ’A Fafeldolgozás’ főcímű sorozatért:

2022 Beszámoló 05. ábra Tóth Sándor

Forró Máté a faipari szakoktatásban végzett, évek óta tartó rendkívül aktív, fejlesztő jellegű és minőségi munkájáért részesült Szabó Dénes díjban:

2022 Beszámoló 08. ábra Forró

Prof. Dr. Németh Róbert a faipari felsőoktatás számos területén több évtizede tartó kimagasló munkájáért részesült Szabó Dénes díjban:

2022 Beszámoló 09. ábra Németh Róbert

Zárszóként Prof. Dr. Németh Róbert megköszönte a Közgyűlés tagjainak, egyúttal a Díjazottaknak a megjelenést és a hasznos hozzászólásokat, javaslatokat, végül bezárta az ülést, elköszönt a jelenlévőktől. Ez úton is gratulálunk minden Díjazottnak!


Dr. Báder Mátyás
Prof. Dr. Németh Róbert

forrás: FATE

Előző cikk

Kína - védett területek lehatárolása

Következő cikk

FATE díjazottak 2022



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések