FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mészáros Károly Emlékalapítvány

Elérkezett az adóbevallás ideje. Ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy a személyi jövedelemadó 1%-áról szóló rendelkezéssel is támogatható a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány. Ebben az esetben az alapítvány adószámát kell a bevallásban szerepeltetni: 18987650-1-08.

Prof. Dr. Mészáros Károly emlékére, az erdészeti felsőoktatás, az erdészeti politika és az erdészeti ökonómia oktatásának támogatására 2008-ban jött létre az alapítvány.

Az alapítvány célja prof. dr. Mészáros Károly hazánkban és a határainkon túl is ismert, és elismert munkásságának megőrzése, az erdészet-erdőgazdálkodás felsőoktatásának támogatása és fejlesztése, tanulmányi ösztöndíjak adományozása. 

Prof. Dr. Mészáros Károly a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Erdővagyon-gazdálkodási Intézetének igazgatója volt, emellett hosszú időn keresztül volt az Erdőmérnöki Kar dékánja és az Egyetem rektor-helyettese.

Kutatói munkássága igen sokrétű volt, foglalkozott faterméstani, erdőrendezési, erdészeti politikai és erdőérték-számítási témakörökkel, ezeket a diszciplínákat oktatta is. Fontosnak tartotta, hogy az oktatás feltételei személyi, gyakorlati és technikai feltételei a lehető legjobbak legyenek, és áldozatos munkát folytatott ennek érdekében. Az egyetemi hallgatókkal példamutatóan jó viszonyt ápolt, amiben nagy örömét lelte és büszke is volt rá. Aktív részese volt a közösségi életnek, lelkesen ápolta a selmeci hagyományokat és vezetőként is az élénk és élhető munkahelyi légkör kialakítására törekedett.

A Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány ezt a szellemiséget szeretné megőrizni, és Mészáros Károly örökségét továbbadni. Szándékaink szerint az alapítvány által nyújtott ösztöndíjak elismerést és segítséget nyújtanak azon hallgatók tanulmányaiban, akik az erdővagyon-gazdálkodás témakörében kiemelt eredményeket érnek el.

Az alapítvány 2009. április 2-től fogad támogató hozzájárulásokat, erkölcsi és anyagi vonatkozásban.

forrás: Mészáros Károly Emlékalapítvány

Előző cikk

Sikeres és folyamatos a tűzifa program a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

Következő cikk

A csomagolásról és csomagolási hulladékról szóló EU rendelet (PPWR) javaslatban szereplő újrahasználat célértékeinek hatásvizsgálata



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések