FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Nyíri erdőben és a Tőserdőn muzsikált az erdő

Muzsikál az erdő” a Hírös Városban címmel 2023. május 20-án, szombaton Kecskeméten a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén várták a közönséget színes programokkal. A program vasárnap Lakitelek – Tőserdőn a Holt-Tisza partján folytatódott.

A rendezvény célja, hogy az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába terelje a rendezvény résztvevőit. Itt a család valamennyi tagja talált számára vonzó és tartalmas testi-lelki feltöltődési lehetőséget.

A Nyíri erdőben szombaton délután Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a közönséget, majd Dr. Papp Zoltán kecskeméti önkormányzati képviselő, ezt követően pedig Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke beszélt.

Dr. Papp Zoltán, önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy “nem mindig becsüljük meg az erdőt, ami a tiszta levegőt termeli, nem mindig óvjuk, pedig igazából nagyon megérdemelné. Itt Hetényegyháza és Méntelek között azt gondolom, hogy a fő levegő forrást ez az erdő biztosítja nekünk.”

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke hangsúlyozta, az elmúlt 20 év alatt a Muzsikál az erdő fő célja nem változott. “Szeretnénk közösségünket, egy környezeti szempontból is fenntarthatóbb életvitel irányába fordítani az erdő, a zene, a művészetek erejével. E köré épül az a rendezvénysorozat, amely 2004-ben a Mátra erdőségeiben indult el, aztán országosság vált.”

A szombati és a vasárnapi teljes programot IDE kattintva tekinthetik meg.

forrás: KEOL / hirös.hu

Előző cikk

Mesterségem címere - Kovács Tamás

Következő cikk

Biológia Sokféleség Napja van



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések