FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében, 2022

2022. október 1-2-án Gyula térségében várja az érdeklődőket a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvény, melynek szombati programjai Gyula – Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében, a vasárnapi rendezvénye pedig határon túl, Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn, a „csodabogyós” erdőben valósul meg.

Csík János és a Mezzo

A „Muzsikál az erdő” fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő” értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, az összefogás jelentősége, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.

Lovasfogat
Kézműves foglalkozás

Az idén 19 éves „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat a családok valamennyi tagja számára tartogat színvonalas programokat. Itt az erdő nem csupán rendezvényhelyszín, hanem a tanulás, a nevelés, a művészetek tere, testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása. A gyulai rendezvény az 1997 óta az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete regionális megnyitója is egyben. Az erdei programok színes palettáját vonultatja fel a „Muzsikál az erdő”. A szakvezetéses erdei sétákon érdekességeket tudhatunk meg a fák, a növények életéről. Különleges erdei helyszíneken, sajátos akusztikával rendelkező erdei teátrumokban lehetőséget biztosít a helyi művészek, fiatal tehetségek bemutatkozására, a helyi értékek megismertetésére, s az országos, sőt világhírű előadóművészek fellépésére. Néhány példa a programokból: erdei séták erdészekkel, klasszikus és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, műhelyfoglalkozás az újrahasznosítás jegyében, bemutató a komposztálásról, szelektív hulladékgyűjtésről, környezettudatosságra nevelő műhelyek, ismeretterjesztő előadások, kerékpár és kenu túra, sétahajózás, helyi termékek. A „Muzsikál az erdő” nem tömegrendezvény, itt mindig több a fa, mint az ember.

Nagyváradi Művészeti Líceum kórus

Fellépő művészek, együttesek: Csík János és a Mezzo, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Nagyváradi Állami Filharmónia Kamarazenekara, a békéscsabai Napsugár Bábszínház, Erdőfű Zenekar, Tatros Együttes, MárTones Zenekar, Temesvári Bokréta Néptánc- és Citera Együttes, Dr. Mihálka György Női Kar (Makó), Nagyváradi Művészeti Líceum növendékei.

Racka 04 – Fotó Lajtos István

Éljünk át közösségi élményeket, a családi programokat természeti és zenei, művészeti értékeinkkel. Érintsük meg a hatalmas tölgyek, kőrisek erőt sugárzó, égbe törő törzsét, szívjuk magunkba a tiszta erdei levegőt, hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára.

Szakvezetéses erdei séta

A „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvény példás összefogás eredményeként jön létre az erdészek, az önkormányzatok, a helyi művészek, civil szervezetek együttműködésében.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót „Muzsikál az erdő” rendezvényeire gyalogosan, kerékpárral, lovasfogattal és még hajóval is!

Részletes információt, így a programtervet is megtalálják honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu helyen.

Muzsikál az Erdő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Németországban a tűzifa ára 86%-kal nőtt

Következő cikk

Gondok a hatósági áras fa körülStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…