FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FATUDAKOZÓ – céghírek, ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7 452 szakterületi cég (=hétezer-négyszázötvenkettő vállalkozás) adata (teljes körűen, vagy részben) érhető el, jeleníthető meg. Az összes vállalkozást megkerestük adatfrissítéssel az elmúlt 12 hónap során! Itt vannak a legújabb és a megjelenésükben megújult partnereink.

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Hungaroplant Faiskolai Kft.
A FAISKOLÁNKRÓL
Termesztőtelepünk mostani formájában 3 éve működik Üllő határában.
Jelenleg a teljes területnek mintegy 5 ha-os részén folyik a termesztés, amit folyamatosan fejlesztünk, bővítünk.
Kizárólag konténeres dísznövények termesztésével, illetve továbbnevelésével foglalkozunk:
Thuja, Juniperus, Taxus és Picea fajok, fajták nagy választékban
szoliterek (cserjék és örökzöldek)
formára nyírott extra örökzöldek
bonsai fák
Magyar Felnőttképzési Centrum Kft.
A Magyar Felnőttképzési Centrum Kelet-Magyarország egyik legnagyobb felnőttképző intézménye.
Fő tevékenységünk a felnőtt-szakképzés, és az ezzel összefüggő oktatási tevékenység. Népszerű és keresett végzettséget adó képzéseinkkel piacvezetők közé tartozunk. 
Fő hangsúlyt helyezünk a fakitermelő, vadász, motorfűrész-kezelő, személy-és vagyonőr, fegyveres biztonsági őr tanfolyamokra.

Képzéseinket kitelepülés után, akár a megrendelő telephelyén is képesek vagyunk megtartani rugalmasan és gyorsan az Ön igényeinek, elvárásainak megfelelően.
Biztosíthatjuk, hogy nem csak olcsón, de ár-érték arányban magas színvonalon fogjuk „kiképezni” jelenlegi és új-belépő alkalmazottait is, hogy maradéktalanul meg tudjon felelni a jogszabályokban foglaltaknak, valamint a munkavédelmi előírásoknak egyaránt.
Silvanus Csoport Kft.
Európai és nemzetközi ismertségünket az erdészeti és díszfaiskolai fás növények termesztésével, kereskedelmével és saját nemesítésű új fajták bevezetésével elért eredményeinknek köszönhetjük.
A klímaváltozás és egyéb környezeti kihívások a növénynemesítőt és az erdészt is új megoldások keresésére inspirálják. Sikeres díszfaiskolai üzletágunkat megtartva, az utóbbi évtizedekben figyelmünk az erdészeti a gyorsan növő fafajok nemesítése és gyakorlati bevezetése felé irányult. Munkánk az erdőgazdálkodáson belül az iparifa- és energiaültetvényekre és az ezekkel kapcsolatos szaporítóanyag gazdálkodásra, illetve technikai-technológiai kérdésekre koncentrálódik. Számos kutatás-fejlesztési tevékenységünk is ezeken a területeken ért el kimagasló eredményeket.
Akácnemesítésben Dr. Kapusi Imre 30 éves nemesítői munkájára alapozva új, nagy hozamú és kedvező alaki tulajdonságú fajtákat sikerült szelektálnunk. Új nemesfűz fajtáinkkal mind idehaza, mind külföldön szintén kiemelkedő eredményeink vannak.
Az eukaliptuszok, nemesnyárak, a bambusz, vagy a teak és a fűz mellett az akácot is ültetvénygazdálkodásba kell vonnunk. Ehhez már rendelkezünk olyan új fajtákkal, amelyek alkalmasak termesztéstechnológiánk megújításához. Az iparifa ültetvények létesítésével (a széndioxid tartós megkötésével) és a biomassza felhasználás növelésével a Silvanus Csoport hozzá tud járulni a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentéséhez.
MEGÚJULT bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
AboSZol Kft.
Alábbi termékek megvásárolhatóak, vagy megrendelhetőek az AboSzol Kft.-nél:
a. billenő konténerek:
500-1200l űrtartalomig, 600-1500kg terhelésig, kerekes vagy targoncával történő mozgatással. Vevő igényeinek megfelelő színben, anyagból. Megegyezés esetén más méretben, eltérő térfogattal, dupla alj, hűtő-kenő folyadék megtakarítás!
b. Láncos (hagyományos) konténerek:
1m3-5.5m3 űrtartalomig, kerekes vagy targoncával történő mozgatással, 3mm-es acél lemezből készítve. vevő igényeinek megfelelő színben. Megegyezés esetén más méretben, eltérő térfogattal.
c. Kezelőjárdák, lépcsők, feljárók, járdarácsok, közlekedő felületek:
0,8m vagy 1m szélességben tűzihorganyzással, csúszásmentes kivitelben vevő elvárásoknak megfelelő hosszban, egyedi méretben.
HOLZ-FA Faipari Kft.
Fűrészárugyártás: akác karók és oszlopok készítése; szélezett és szélezetlen fűrészáru gyártása; akác kerítés elemek és karám készítéséhez szükséges elemek gyártása.
JG-MAX Bt.
POSCH tűzifagyártó gépek, MUS-MAX aprítógépek, SCHLIESING aprítógépek, MAXWALD csörlők és rönkfogók, HERDER tuskómarók, INCOMAC szárítókamrák és CAPE raklapgyártó gépsorok kizárólagos forgalmazása, alkatrészek, szervíz.
MOCZ és Társa Magánerdészet Kft.

Erdőgazdálkodási termék-előállítás; Erdőgazdálkodási szolgáltatás; Erdészeti szakirányítás, szaktanácsadás; Erdészeti szaporítóanyag termelés; Fakereskedelem, faanyagmozgatás (közelítés, rakodás, kiszállítás, szállítás); Parkosítás, kertépítés; Egyéb erdészeti jellegű növénytelepítés; Erdészeti erdei iskola; Szálláshely-szolgáltatás
Perecesi EBT.
Erdőgazdálkodás. Erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység.
Stonewood Kft.
A Stonewood Kft fő célja a faipari gépek, faipari technológiák szakszerű termékkínálata a kis- és nagyüzemek számára. 
Amit kínálunk a partnereinek: Faipari technológiai elképzelések megvalósítása
Műszaki elképzelések kidolgozása
Uniós pályázatok teljes körű megvalósítása
Faipari gépek értékesítése
Kőmegmunkáló gépek értékesítése
Alkatrész beszerzés
Márkafüggetlen gépszerviz
Finanszírozási iránymutatás
Korrekt ár/érték arány a hazai piacon
A magyar faipar elsődleges számunkra, mert közös célunk az iparág fejlődése.
Forgalmazott márkáink: Wravor – Fűrészipari gépek / Tajfun tűzifagyártó gépek / CML – Sorozatvágó gép / Wirex – fűrészgépek / Pilous – Szalagfűrész / Kündig csiszólógépek / Lignuma – Rönkfeldolgozó gép / Pezzolato – Rönkfeldolgozó gép / Balfor – Tüzifagyártó gép / Schelling – Táblafelosztó gép / IMA – Élzáró gépek / Lohmeyer bútoripari gépek / Bimatic – Élzáró gép / Casati – Furnér feldolgozó gép / Centauro – szalagfűrész / Colombus – vákuumprés / Salvador optimalizáló fűrészek / Essetre – Ácsipari CNC / Delta – Raklapgyártó gép / Houfek – Csiszoló gép / Casolin – alapgép / Orma – faipari prések / Furniertechnik / Löwer / Maggi / Walter / Lohmeyer / Incoplan
DIÓFA Kft.
Az olasz Brotto család tulajdonában lévő Diófa Kft. 25 éve foglalkozik Magyarországon fűrészáru előállításával és kereskedelmével a Lumberfa Kft-vel szorosan együttműködve, a cégcsoport immáron 50 éve vezető szerepet foglal el a faipar területén.
A termelésünk gördülékenységét Primultini fűrész, szélező gép, valamint szárító és gőzölő kamrák biztosítják.
A pályázat útján újonnan beszerzett Wravor vízszintes szalagfűrész segítségével bővült az általunk előállított termékek skálája, így az elsődleges faipari termékektől kezdve már fél-kész terméket is elő tudunk állítani.
A Diófa Kft-nél a jó minőségű alapanyagok beszerzése közvetlenül a magyarországi és horvátországi erdőgazdálkodóktól történik, akik mennyiségben és minőségben is ki tudják elégíteni a vevőink igényeit. Beszerzéseink során nagy figyelmet fordítunk, hogy tartamos erdőgazdálkodást folytató partnereinktől engedélyezett fakitermelésekből származó eredetigazolt faanyagot vásároljunk.
Vállalkozásunk az elmúlt években elsősorban tölgy feldolgozásra szakosodott, melyben piacvezető. Ügyfeleink számára széles körben kínálunk furnér rönköt, boules fűrészárut, padlót (AB-től B minőségig), továbbá vásárolunk és feldolgozunk egyéb fafajtákat is, úgymint madárcseresznye, házi dió, kőris (fehér és gesztes), amerikai dió, éger és bükk.
ER-FA 2000 Kft.
Bútorlap nagykereskedelem, bútorszerelvények forgalmazása. Egyedi bútorok tervezése, kivitelezése.
ERTL Faipari Kft.
Bútorok gyártása és értékesítése.
FEJES és Társa Kft.
Erdőgazdálkodás, fakitermelés. Fűrészárugyártás.
Industrieplan Kft.
Felületkezelés a tervezéstől a megvalósításig.
KIMEFA Kft.
Fűrészárugyártás-, kereskedelem. Bútorgyártás. Épületasztalos-ipar. Erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység.
Mátyás Fakereskedő Kft.

A Dél-Dunántúl régió erdeiben gazdálkodó Mátyás Fa cégcsoport erdőfelújítást, fakitermelést, és kereskedelmi tevékenységet végez.
A jó minőségű erdők kezelése, értékük megőrzése és gyarapítása éppúgy a cégcsoport filozófiájának középpontjában szerepel, mint a megrendelők egyedi igényeihez igazított, magas minőségű erdőgazdálkodási szolgáltatások biztosítása. Az 1988-ban családi vállalkozásként indult Mátyás Fa mára a térségben komoly pozíciót betöltő, korszerű gazdálkodóvá vált, akinek célja a térségben élők számára a munkalehetőség és a szakmai fejlődés biztosítása. A Mátyás Cégcsoport több mint száz családnak biztosít megélhetést.
Szolgáltatásainkat tételek szerint egyenként, illetve azok bármilyen kombinációjában is biztosítjuk. Nagy kapacitással, gyors, pontos, a határidőket tartó kiszolgálással állunk megrendelőink szolgálatára.
Hagyományos fakitermelés
Harvesteres technológiával történő fakitermelés: A gépesített fakitermelés előnye a sokszorosára növekedett hatékonyság, biztonságos munkavégzés, erdőt kímélő kitermelés
Forwarderes kiszállítás: A természetközeli erdőnevelés során a nehézséget az jelenti, hogy a kitermelt fát el kell juttatni addig a pontig, ahonnan a szállítás már gond nélkül elvégezhető. Erre a célra speciális erdészeti gépet, a forwardert alkalmazzuk. A forwarder olyan erdészeti munkára kifejlesztett rakodó daruval felszerelt, rakfelülettel rendelkező speciális traktor, amely a szakszerűen darabolt faanyagot – vonszolás helyett, ami károsítja az erdő talaját – felemelve kiszállítja az időjárás biztos útra. A traktor különleges széles járófelületének köszönhetően alig hagy nyomot, így nem károsítja a talajt.
Aprítás
Faanyag gépi fel és leterhelése
Faanyag (sarangolt és rönk áru) szállítása
Eszközök szállítása trélerrel
Kereskedelem:
erdőterületek vásárlása lábon és területtel
rönk vásárlás: elsődlegesen tölgy, fekete dió, akác, nyár
erdei választékok vásárlása
Az elmúlt évtizedek üzemeltetési és szerviz-tapasztalataira alapozva a cég speciális erdészeti gépek forgalmazását kezdte meg:
ROTTNE forwarderek és harveszterek
MALWA midi-forwarderek, harveszterek és kombi gépek
LKT gumikerekes vonszolók
KAPSEN vaslovak
SZOMEX Kft.
Szibériai borovi- (erdei)fenyő fűrészáru-import, feldolgozás, forgalmazás.
Szibériai vörösfenyő fűrészáru-import, feldolgozás, forgalmazás.
Hossztoldás nélküli és hossztoldott táblásítás.
Ajtófrízgyártás.
Fabrikett.
Keresi-Trans Kft.
Erdészeti szolgáltatás. Közúti fuvarozás.
Lumberman Kft.
Faanyagok forgalmazása. Erdőtelepítések, erdészeti szolgáltatások végzése.
Ipoly Erdő Zrt.
160.000 m3/év lombos faanyag kitermelése, értékesítése, erdőterületek felújítása, erdőtelepítés, vadgazdálkodás, vadászati szolgáltatás, csemete nevelés, szállítás, járművek, erőgépek javítása, vizsgáztatása, vasúti személyszállítás, közjóléti tevékenység.
ROBINEX Kft.

FSC-COC tanúsított akác- és egyéb keménylombos (tölgy) fűrészáru és késztermékek export forgalmazása: nevelőkarók, szőlőtámok, hengermart/körmart oszlopok, virágláda, stb. Tölgy telített normál és váltótalpfa.
Sylvestris Kft.

Kínált termékek:
fűrészpor, apríték
Kínált szolgáltatások:
könyvviteli szolgáltatások
ZALAERDŐ Zrt.
A Társaság közel 58 ezer hektáron gazdálkodik.
A kezelt erdőkön belül a legnagyobb részt a tölgyesek képviselik, területarányuk eléri a 37,3 %-ot. A Társaság kezelésében jelentős bükkállományok találhatók, részesedésük 27,4%. A 18,9%-ot képviselő fenyvesek döntő hányada erdeifenyő. Ezen kívül említésre méltó még a cser (3,9 %), az akác (5,7 %), a gyertyán (2,5 %) és az éger állományok (2,1 %) jelenléte.
Fő tevékenység a csemete- és díszfatermelés, a fakitermelés, a vadgazdálkodás, és az ezekkel összefüggő szolgáltatások.

Üzleti KERESLETEK a FATUDAKOZÓn

(a teljesség igénye nélkül… – Az eredeti hirdetések további adatokat is tartalmazhatnak!)

Olaszországból hozzánk érkezett érdeklődésben rakodólapokat (3 méretben / új, vagy használt, de jó minőségű / akár EUR/EPAL minősítés nélkül is) szállítani képes cégeket keresnek. _ Minden olyan vállalkozásnak szívesen elküldjük a jelzett levelet, amely KÉRI EZT ÉS AZ ELMÚLT HETEKBEN frissítette cégadatait a FATUDAKOZÓban (az ehhez szükséges belépési kódokat kérésre természetesen elküldjük). _ (2022-05-17)

Fűrészelt útjelző karót (éger,cser..stb) vennék gyártótól különböző méretekben (28x28mm, 38x38mm keresztmetszetű, különböző hosszúságú). Heti rendszerességgel vennék egész kamion tételben. Hosszútávú beszállítót keresek. Az alábbi elérhetőségeken várom jelentkezésüket. (2022-05-12)

Fűrészelt akác nevelő karót (22x22x1500,22x22x800mm,26x26x2000mm stb) vennék gyártótól, egész kamion tételben, heti rendszerességgel. Hosszútávú beszállítót keresek. Az alábbi elérhetőségeken várom jelentkezését. (2022-05-12)

Németországból hozzánk érkezett érdeklődésben akác oszlopok (kérgezett, szíjácsmart) gyártóit keresik. _ Minden olyan vállalkozásnak szívesen elküldjük a jelzett levelet, amely KÉRI EZT ÉS AZ ELMÚLT HETEKBEN frissítette cégadatait a FATUDAKOZÓban (az ehhez szükséges belépési kódokat kérésre természetesen elküldjük). _ (2022-05-12)

Finnországból hozzánk érkezett érdeklődésben táblásított tölgy lapokat készítő cégeket keresnek. _ Minden olyan vállalkozásnak szívesen elküldjük a jelzett levelet, amely KÉRI EZT ÉS AZ ELMÚLT HETEKBEN frissítette cégadatait a FATUDAKOZÓban (az ehhez szükséges belépési kódokat kérésre természetesen elküldjük). _ (2022-05-12)

Keresünk olyan termelőt aki tölgy vagy csertölgy nevelőkarót tud gyártani folyamatosan szállításra kamionos mennyiségben. Méretek 22 x 22 x 1500mm, 25 x 25 x 1500 mm (2022-05-10)

Vásárolnánk kamion mennyiségben akác fűrészárut több féle megmunkálási formában. (Deszka: gatterfriss vagy gyalult esetleg szárított különböző méretekben, akác nevelőkaró) (2022-05-10)

Keressük leendő kollégánkat BÚTORASZTALOS munkakörbe, teljes munkaidőben.
Feladatok: faipari munkák teljes körű kivitelezése / rajzok felismerése értelmezése / a termék önálló összeállítása és helyszíni beszerelése, az ezekkel kapcsolatos problémák gyors kezelése – megoldása. (2022-05-09)

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya statisztikai referens munkakör betöltésre keres munkatársat. Főbb feladatok, munkák:
Hazánk erdeinek adattári nyilvántartása, Az adattári adatokból elemzések, statisztikák, nemzetközi adatszolgáltatások készítése, Az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) erdészeti vonatkozásainak használata, Szaklapokban és szakportálokon történő publikációs lehetőség,
Országos megjelenésű szakmai kiadványok készítése. … (2022-05-09)

Cégünk a Kozák-Trans Kft. magánerdőgazdálkodó, fakitermelő, fuvarozó és fafeldolgozó cég Erdész munkatársakat keres! 1 fő személyében Somogy, Zala megyei régióban (Nagykanizsa,Nagyatád környéki lakhely előny) és 2 fő személyében Bács-Kiskun,Csongrád megyei régióban (Kiskunhalas környéki lakhely előny). Feladatok: szakmai tevékenységek elvégzése, készletek kezelése, fakitermelések és szállítások felügyelése, erdei utak és rakodók ellenörzése, erdők feltérképezése és ellenörzése, fakitermeléseknél utak és rakodók megtervezése, erdei választék és apritékalapanyag felmérése, kapcsolat tartás a meglévő partnerekel és új partnerekel való kapcsolat teremtés. (2022-05-04)

ÜDVÖZLET! Min. 6 maximum 100 HA erdőt vennék melynek egy része pár éven belül letermelhető, de addig is saját részre felhasználható a gyérítés. Ha lenne a közelben lakhatásra alkalmas “tanya” az emelné csak az örömömet. (2022-05-02)

A közel 390 fős stabil gazdasági hátterű Bakonyerdő Zrt. keres gépkezelő munkatársat. Ugod – Franciavágás (Pápától 15 km-re) munkavégzési hely, napi 8 órás fix munkaidő, versenyképes jövedelem és cafeteria juttatás. Feladatok: fűrészáru és egyéb választékok termelése, méretek tűréshatáron belül tartása, maximális értékkihozatal elérése a minőség biztosításával / a gép és hozzá tartozó egységek karbantartása, műszak végén letakarítása (2022-04-28)

A közel 390 fős stabil gazdasági hátterű Bakonyerdő Zrt. keres anyagelrakó munkatársat. Ugod – Franciavágás (Pápától 15 km-re) munkavégzési hely, napi 8 órás fix munkaidő, versenyképes jövedelem és cafeteria juttatás. Feladatok: fűrészgépek utáni fűrészelt termékek leszedése, előosztályozása, rakatokba helyezése / munkaterület rendben tartása (2022-04-22)

Folyamatosan vásárolunk a következő nyárfa elemekből. 1 . havi szinten igèny van 2-3 kamion : 33x73x2500 nyàrfa elemre. 2. havi szinten igènye van 1-2 kamionmenyisègre az alàbbi mèretekbol (vegyesen): • 17x75x2400 • 17x87x2400 • 75x75x4000 • 75x95x4000 3. Ezekből a méretekből is vásárolnánk. • 90x90x2500 • 90x75x2500 • 70x82x2500 • 75x90x2000/4000 • 22x98x1200 • 16x90x1200 • 16x75x1200 • 20x100x1200 • 17x75x1200 • 17x87x1200 • 17x115x1200 • 16x90x1000 • 35x75x900 (2022-04-22)

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!

szerk: Tóth János – FATUDAKOZÓ/FATÁJ

Kapcsolódó:

FATUDAKOZÓ céghírek, ajánlatok – 2022-01-05

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-10-20

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-09-30

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-08-09

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-04-28

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

FAGOSZ 60. FaKonferencia előadásai

Következő cikk

Faipari ágazati fejlesztési koncepció készülStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések