FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújul az ismert barkácsáruház

Megújítja kommunikációját a barkácspiacon meghatározó pozícióval rendelkező Praktiker. A barkácsáruházlánc 25 éve van jelen Magyarországon, így mindenkinek az elsők között jut eszébe ez a márkanév, ha a lakókörnyezetünk alakításáról van szó. Az újrapozicionált brand azt ígéri: a Praktikerrel meg tudod csinálni, lesz mire büszkének lenni.

A 2016-tól magyar tulajdonban lévő barkácsáruház márkáját most újrapozicionálják, amelynek stratégiai célja a fogyasztói kapcsolódást segítő érzelmek bevonása, valamint a versenytársaktól történő még határozottabb megkülönböztetés és egyedi hang kialakítása. A kommunikáció és az arculat újratervezésekor arra is figyeltek, hogy megtartsák az országban negyedszázada megbízható barátként velünk lévő brand értékeit, és azokra építsék az új elemeket.

Sommer Ádám, a Praktiker marketing, PR és online szolgáltatások igazgatója elmondta: az új kommunikációs elemek mindegyike azt kívánja erősíteni, hogy ha kell valami otthonra, érdemes a Praktikerbe menni, mert biztosan lesz, amit keresel, akár az egyik hazai áruházba, akár a hamarosan megújuló webshopba ugrasz be. Az új image koncepciója szerint a Praktikerrel lesz mire büszkének lenni: jól tudjuk, hogy nehéz belevágni a felújításba, dekorálásba vagy a kert rendbetételébe, de az út végén, amikor látjuk a munkánk gyümölcsét, eláraszt minket a büszkeség. Mindenki képességének, szándékának megfelelően bátran belevághat a barkácsolásba, a siker nem marad el. Az sem baj, ha nem tökéletes a végeredmény, hiszen mi csináltuk, és erre büszkék lehetünk. A stratégiai tervezés során frissítették a márkaszemélyiséget is, amelyhez az aktív, nyitott, közvetlen, tájékozott, középkorú, magabiztos és laza tulajdonságokat társították.

A márka megújítása során új tagline, valamint új kampányfilmek készültek, és frissült az arculat is. Az új logó épít a korábbira, ugyanakkor modernebb, frissebb és letisztultabb lett. A tagline motiváló, és érzelmi kötődést alakít ki a vásárlókkal: Praktiker – meg tudod csinálni. A kampányfilmek a frissített márkaszemélyiségnek és koncepciónak megfelelően lendületesek és érzelmekkel telítve közelítenek a felújítás témájához. A jelenetek a munkák végén megélt büszkeségpillanatokat mutatják be: amikor elkészültünk valamivel, az utolsó mozdulatokat végezzük, és megosztjuk örömünket a hozzánk közel állókkal.

forrás: marketing.hu

Előző cikk

Zöld novellaíró pályázat

Következő cikk

Súlyos spanyol erdőtüzek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…