FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Emlékkereszt a Deseda tónál

A Deseda tó partján felállított művel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt tiszteleg a somogyi erdőgazdaság.

Emlékkeresztet avattak csütörtök délután Somogyaszaló közelében a Deseda tó partjánál. A keresztállítással a somogyi erdőgazdaság, akárcsak az ország többi állami erdőgazdasága, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt tiszteleg.

A Varga László megyéspüspök által megáldott helyszín a fakereszt felállításával egy olyan szakrális pontja lett a somogyi erdőknek, ahol a testi és a lelki feltöltődésre is adott a lehetőség – hangzott el a tóparti ünnepségen.

A ceremónián többek között részt vett a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a kereszt utat mutat majd, és jelként fog állni az emberek előtt. Soltész Miklós azt is hozzátette, hogy a jelképpel a keresztet állítók üzennek a világnak és a magyar társadalomnak, hogy kiállnak a keresztény értékek mellett.

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila pedig arról beszélt, hogy az elmúlt év statisztikái szerint a kereszténység jelenleg a legüldözöttebb vallás a világon. “Üldözik, kirekesztik a keresztényeket, és sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. Elfelejtenek emlékezni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el. A magyarok ma úgy képzelik el Magyarországot és Európát, hogy az elismeri a kereszténység fontosságát, melynek alapja a család, a férfi és a nő, az apa és az anya” – fogalmazott a politikus.

A feszületet állító Sefag Zrt. 82 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületet kezel Somogy megyében. A társaság a 21 állami erdőgazdasággal összhangban állította a feszületet, így nem csak Somogyban, de az ország számos pontján találkozhatunk hasonló keresztekkel a közeljövőben.

forrás: KaposPont

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti technikumi évnyitók

Következő cikk

Amazon befektetés természetes alapú CO2-kivonási megoldásokbaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések