FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

TeSzedd – FŐKERT

Az elmúlt héten a TeSzedd országos szemétgyűjtési akció minden napjára jutott egy MME Magyar Madártani Egyesülettel közösen regisztrált helyszínünk, ahol összesen 162 lelkes önkéntessel dolgoztunk együtt Természetvédelmi és erdőkezelési osztályunk tagjainak lelkiismeretes iránymutatása mellett.

Nemcsak önkéntesben, de sajnos gyűjteni való hulladékban sem szenvedtünk hiányt.

A helyi jelentőségű természetvédelmi területeken és fővárosi tulajdonú erdőterületeken egy hét alatt összesen 1️⃣3️⃣5️⃣ m3 szemetet gyűjtöttünk be, azaz 6 helyszínen 1170 db szemeteszsákot pakoltunk tele, amelyek elszállításáról a TeSzedd program gondoskodik.

Ezeken felül kb. 17 m3 nem bezsákolható hulladékot hordtunk össze, amelyet munkatársaink a Keresztúri úti telepünkre szállítottak, és átadták testvérdivíziónknak, az FKF-nek szakszerű kezelésre.

Ezek közül a legérdekesebb zsákmány az Óbudai-szigeten került a kezünkbe: egy méretes romos csónak. Ez a helyszín hulladékmennyiségben is kiemelkedett a többi közül, egy nap alatt 403 zsáknyi szemetet gyűjtöttünk össze, ami a nemrég még illegális hulladéklerakóként funkcionáló Újpalotai-erdőben két nap alatt szedett mennyiséget is jóval meghaladja.

Köszönjük a résztvevő önkéntesek segítségét!
És köszönjük Neked is, hogy nem szemetelsz!

forrás: FŐKERT

Előző cikk

Öreg erdők védelme

Következő cikk

A jövőre koncentrál a magyar fakitermelő válogatott



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések